HomeБез категорияМина ли модата на балеажа? Ето какво да си направим вместо него

Мина ли модата на балеажа? Ето какво да си направим вместо него

Мина ли модата на балеажа? Ето какво да си направим вместо него

Балеажът отдавна е почитан заради своя естествен и целунат от слънцето ефект, което го прави предпочитан сред тези, които търсят лесен за поддръжка, но стилен външен вид.

🎧 Слушай статията:

Балеажът е техника, при която боядисването се започва близо до корена и продължава по дължината на косата, за да се създадат по-светли тонове. Балеажът се персонализира според типа коса, текстурата, тона и желания външен вид на всеки клиент, което води до по-персонализиран и привлекателен резултат. Тази техника има и предимството, че не изисква много поддръжка, тъй като не създава груба демаркационна линия, докато косата расте.

„Balayage“ е френска дума, която означава „метене“. Произхожда от Париж през 70-те години. Тя придоби широка популярност през 90-те и началото на 2000-те години, до голяма степен благодарение на емблематични знаменитости като Жизел Бюндхен, чиято прическа накара света да се влюби в тенденцията. Оттогава балеажът се превърна в популярна и широко използвана техника в салоните по целия свят, с много вариации и стилове, които да отговарят на различни предпочитания и тенденции. 

Жизел Бюндхен с балеаж
Снимка: Pinterest

С развитието на тенденциите за красота се появиха нови техники за боядисване на коса, предлагащи вълнуващи алтернативи на традиционния балеаж. Докато балеажът продължава да има предани последователи, появата на нови опции предизвиква любопитство.

Омбре

жена с омбре коса
Снимка: Pinterest

Омбре, близък братовчед на балеажа, се характеризира с постепенен и дефиниран преход на цвета от по-тъмни корени към по-светли краища. Хората предпочитат омбре поради няколко причини. Една от тях е, че придава по-модерен и свеж вид на косата, без да я уврежда много. Друга причина е, че омбре позволява да се експериментира с различни цветове и нюанси, без да се ангажират с постоянно боядисване или коригиране. Трета причина е, че омбре подхожда на почти всеки тип лице и стил, тъй като придава контраст и дълбочина на прическата. И накрая, тази техника е лесна за поддръжка, тъй като не изисква чести посещения в салона или специални продукти за грижа за косата.

Сомбре

жена със сомбре коса
Снимка: Pinterest

Сомбре е по-мека и по-естествена версия на омбре, която създава по-фин и по-плавен преход на цвета от корените към краищата. Сомбре е подходяща за тези, които искат да добавят малко светлина и динамика към косата си, без да изглеждат прекалено драматични или изкуствени. Сомбре е идеална за тези, които имат тъмна или средно тъмна основа на косата си, тъй като придава по-богат и по-топъл вид. Техниката е също така лесна за поддръжка, тъй като не изисква често освежаване или коригиране.Тон в тон кичури

жена с тон в тон кичури
Снимка: Pinterest

Оцветяването тон върху тон е нежна техника, която не използва амоняк или избелващи средства. Тя обвива косъма и му придава блясък и свежест. Може да промени или подчертае естествения цвят. Прикрива до 80% от сивата коса, без да създава корен ефект. Тази техника се очерта като нарастващ фаворит, предлагайки изтънчено и елегантно докосване на косата. Тази техника е все по-предпочитана, защото дава фино и изискано третиране на косата. Като се избират нюанси, близки до естествения основен цвят, тя създава мек и хармоничен вид, идеален за тези, които искат дискретен, но привлекателен стил.

Бейбилайтс

жена с бейбилайтс
Снимка: Pinterest

Бейбилайтс е техника за боядисване на косата, която имитира ефекта на бебешките кичури, които са по-светли от останалата част на косата. Бейбилайтс се правят с много тънки и деликатни пръски, които се разпределят равномерно по цялата глава. Тази техника придава много естествен и светъл вид на косата, без да я уврежда много. Бейбилайтс са подходящи за тези, които искат да имат по-младежки и свежи прически, които изглеждат като целунати от слънцето. Прическата е също така лесна за поддръжка, тъй като не създава груб контраст или корен ефект.

Как да изберем най-подходящата техника за нашата коса?

При избора на техника за боядисване на косата, трябва да вземем предвид няколко фактора, като:

•  Типът и текстурата на косата: Някои техники работят по-добре за определени типове и текстури на косата. Например, балеажът е подходящ за всякаква дебелина и дължина на косата, докато омбре изисква по-дълга и права или леко вълниста коса.

•  Цветът на косата: Някои техники изискват повече или по-малко изсветляване на косата, в зависимост от естествения цвят. Например, балеажът може да се направи без предварително изсветляване на корените, докато омбре изисква повече изсветляване на краищата.

•  Желаният резултат: Някои техники придават по-изразителен и драматичен вид на косата, докато други са едва забележими и ненатрапчиви. Например, омбре създава по-голям контраст между тъмните и светлите тонове, докато сомбре е по-плавен и по-естествен.

•  Бюджетът и времето: Някои техники изискват повече време, умения и пари, за да се постигнат и поддържат. Например, балеажът изисква повече умения и внимание от страна на стилиста, докато омбре може да се направи и в домашни условия (Все пак препоръчваме да доверите косата си на специалист). Също така, някои техники изискват по-често освежаване или коригиране, което може да повлияе на бюджета и времето.

За да изберем най-подходящата техника за нашата коса, най-добре е да се консултираме с професионален стилист, който може да ни даде съвет и да ни покаже различни опции. Така ще можем да сме сигурни, че ще получим желания резултат, който ще подчертае нашата индивидуалност и красота.


Прочетете повече: Най-свежите парфюми за лятото


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: