HomeЗДРАВЕРадоновата минерална вода – цярът за всяко зло

Радоновата минерална вода – цярът за всяко зло

жена в басейн

Радоновата минерална вода – цярът за всяко зло

Как ни лекува радонът?

Слушай статията:

Лятото е периодът, когато се отдаваме на релакс, но обръщаме поглед и към своето здраве. По това време на годината търсим баланс между почивка и здраве, като избираме да прекараме отпуските си в балнеокомплекси като „Медика Наречен“. Това е място, където можем да се насладим на прохладата на Родопите, докато се възползвате от уникалните лечебни свойства на радоновата минерална вода, която е особено ефективна при неврологични заболявания.

Какви са ползите от радоновата вода?

Групата на тези заболявания е обширна и включва богато разнообразие от състояния, при които терапията с минерална вода може да бъде полезна като: неврити, невралгии, дистония, дискинезия, депресивни състояния и други. Радоновата вода може да помогне за облекчаване на болката и възпалението при тези състояния, които засягат нервите и подпомага възстановяването на нервната функция.  След радоново лечение се наблюдават изменения в електрическата активност на мозъка. При по-интензивно третиране се забелязва подобрение или пълно изчезване на болестните изменения. Радоновите вани засилват оздравителния процес на увредената нервна тъкан. 

Допълнително, радонът помага на сърдечно-съдовата система. Репродуктивните нервни реакции се стабилизират, докато нарушенията на сърдечната дейност се подобряват значително. При балнеолечение с радонова вода, организмът се разтоварва от пикочната киселина, особено при болни с подагра. Радонът засилва дейността на много ензими и в резултат се подобрява обмяната на клетки. 

Радонът е благодетел и на жените. Настъпва подобрение при състояние на липсваща или намалена менструация. При болни в началния период на критичната възраст ванните процедури нормализират производството на полови хормони.

Особено добри резултати се получават при курортолечението на възрастни хора. Очебийни са промените, които стават с тях. Походката им става по-твърда, изразът — по-жив, кожата на лицето се изглажда и те напускат курорта освежени и укрепнали, в бодро настроение. 

Снимка: Medica Narechen

Къде да намерим?

През лятото Балнеокомплекс „Медика Наречен“ се превръща в оазис, където може да се насладите на почивка, като същевременно да подобрите своето здраве. Тази естествена сила, подкрепена от специалистите, работещи в Медицински Център „Медика Експерт“, предоставя на посетителите възможността се насладят на уникалната комбинация от почивка и здраве, която само „Медика Наречен“ може да предложи.


Прочетете още: Зеленият елексир – манията по хлорофила


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required

Share With: