HomeИНТЕРЕСНООтиде си актьорът Ангъс Клауд, известен от сериала „Еуфория“

Отиде си актьорът Ангъс Клауд, известен от сериала „Еуфория“

Отиде си актьорът Ангъс Клауд, известен от сериала „Еуфория“

Ангъс Клауд, актьор, известен с ролята си на героя Феско „Фез“ О’Нийл в хитовия сериал на HBO „Еуфория“, почина на 25-годишна възраст.

 Слушай статията:

Актьорът е намерен мъртъв в дома си в Оукланд, Калифорния в понеделник сутринта, според пожарната служба. Причината за смъртта се разследва от полицейското управление в града и службата на съдебния лекар на окръг Аламеда.

Семейството на Клауд каза в изявление, че са съкрушени от смъртта му и че той се е борил с психични проблеми и скорошната загуба на баща си.

„С най-тежко сърце трябваше да се сбогуваме с един невероятен човек днес. Като артист, приятел, брат и син, Ангъс беше специален за всички нас по толкова много начини. Миналата седмица той погреба своя баща и интензивно се бореше с тази загуба. Единствената утеха, която имаме, е да знаем, че Ангъс сега се е събрал отново с баща си, който беше най-добрият му приятел. Ангъс беше открит за битката си с психичното здраве и се надяваме, че смъртта му може да бъде напомняне за други, че не са сами и не трябва да се борят сами с това мълчаливо“, пише семейството му.

Ангъс Клауд
Снимка: HBO

Живот и кариера на Ангъс Клауд

Ангъс Клауд, чието пълно име е Конър Ангъс Клауд Хики, е роден на 10 юли 1998 г. в Оукланд, Калифорния. Той е израснал в семейство с дълбоки връзки с Ирландия, където живеят повечето му роднини. Ангъс беше най-големият от неговите братя и сестри. Посещава курсовете за продуцентски дизайн в училището за изкуства в Оукланд, където е съученик на колежката си от „Еуфория“, Зендая.

Ангъс беше открит от кастинг директора на „Еуфория“, Дженифър Вендити, докато работел като сервитьор в ресторант в Бруклин, Ню Йорк. Първоначално Клауд е помислил, че възможността е твърде добра, за да е истина, и решил, че това е някаква измама. Въпреки това, той приел предложението и получил ролята на Феско в „Еуфория“, отбелязвайки навлизането му в света на актьорството. Той казва, че е изненадан от собствения си успех и не търси слава или богатство. Ангъс също споделя, че е внесъл много от себе си в героя на Фес, но също така е работил усилено, за да създаде нюансирано и автентично изпълнение.

Преди пробивната си роля Ангъс Клауд никога не е играл професионално, но е участвал в театралния отдел на гимназията си. Там е работил по изграждането на декори и боравене с осветление и звук.

Ангъс Клауд облечен в бял тоалет
Снимка: Jon Wong


Успехът на Клауд в Холивуд обаче не беше без предизвикателства

Трагедия сполетява Клауд по време на тийнейджърските му години, когато той претърпява сериозно падане в строителна яма през 2013 г. Той се събудил 12 часа по-късно на дъното на ямата, хванат в капан и със счупвания на черепа. Въпреки изпитанието Клауд успява да се измъкне от дълбокия 3-метров ров и майка му го закарва по спешност в болницата. Той претърпя операция за отстраняване на нараняванията си, което оставя белег от дясната страна на главата му.

Забележително е, че Ангъс Клауд описва преживяването като намиране на себе си или намиране от по-висша сила. Инцидентът му остави „лека черепно-мозъчна травма“, която той смело преодолява. Той приписва своето оцеляване и възстановяване на божествена намеса или съдба.

Ролята на Клауд като Феско в „Еуфория“ го катапултира към славата и той бързо се превърна в обичана част от семейството на сериала

Неговият отличителен дрезгав глас, който придобива след инцидента, добавя дълбочина към изобразяването на героя и се превръща в определяща черта на Феско.

Освен работата си по „Еуфория“, Ангъс Клауд се появява в инди филми като „Северен Холивуд“ заедно с Винс Вон и „Линията“ с Хали Бейли и Джон Малкович. Той също така се появява в музикални видеоклипове на изпълнители като Ноа Сайръс, Джус Уърлд и Беки Джи.

Смъртта на Клауд също подчертава значението на информираността и подкрепата за психичното здраве. Изявлението на семейството му, признаващо борбата му с психичното здраве, е като трогателно напомняне, че проблемите с психичното здраве могат да засегнат всеки, независимо от неговия успех или слава.

Ангъс Клауд с шарено облекло за фотосесия за 
Wonderland Magazine
Снимка: wonderlandmagazine
Снимка: wonderlandmagazine

Прочетете повече: Снимките на сезон 3 на „Euphoria“ ще започнат този юни


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: