HomeКРАСОТАКак да запазим кожата си здрава през лятото?

Как да запазим кожата си здрава през лятото?

Как да запазим кожата си здрава през лятото?

Както знаете, слънчевото лъчение е основната причина за стареене на кожата – повяхнала и суха , бръчки и тъмни петна. Така че, дори ако редовно използвате слънцезащитен крем, съставихме списък със съвети, които да ви помогнат да запазите младежки, светъл и равен тен.

???? Слушай статията:

Съвет № 1 – Не пропускайте слънцезащитния крем

Слънчевите лъчи независимо дали е зима или лято оказват влияние върху нашата кожа.  Слънцезащитата е задължителна и не трябва да забравяме да я нанесем преди излизане. За лице, шия и деколте, идеалното количество слънцезащитен крем е две линии, започващи от върха на пръстите до основата на показалеца и средния пръст. 

СЪВЕТ: Ако планирате да носите грим, можете да нанесете слънцезащитен крем като предварителна основа преди да започнете своя ритуал с грим.

Съвет № 2 – Насладете се на коктейл в сянка

Слънцето е най-горещо от обяд до около четири часа следобед. Сега, когато можем да използваме терасите си, опитайте да намерите приятно засенчено място, за да намалите времето, в което вашата кожа е директно изложена на слънцето. И се уверете, че избягвате най-силното слънце по време на деня и не се излагайте на слънце повече от два часа, дори със слънцезащита, за да не нараните кожата си.

Съвет № 3 Време е да извадите шапката

За пълна защита използвайте шапки или подобни предмети, за да покриете най-откритите части, като лицето, деколтето и раменете. Зоната около очите също е много чувствителна област, където слънцето може да причини сухота и бръчки. Очилата за слънце са вашият най-добър съюзник, но се опитайте да намерите качествен чифт с филтри UVA и UVB.

Съвет № 4 Здравословна диета, здрава кожа

През горещите летни месеци е важно да увеличите консумацията на антиоксиданти храни, като диня, цитрусови плодове, киви, ананас, броколи и спанак, за да подсилите естествените защитни функции на кожата.Съвет № 5 Парфюмът – по-добре да е върху дрехите

Някои парфюми включват съставки, които могат да причинят появата на тъмни петна, когато влязат в контакт със слънчевите лъчи. За да се уверите, че това няма да се случи, винаги нанасяйте парфюма върху дрехите си, а не върху кожата.

Съвет № 6 Лекарства и Хиперпигментация

Някои лекарства, като противовъзпалителни препарати или контрацептиви, могат да предизвикат фоточувствителност на кожата ви, като я правят по-склонна към тъмни петна. Ако приемате някакви лекарства, бъдете внимателни преди да се излагате на слънце и се консултирайте с лекар.

Съвет № 7 Хидратирайте се отвътре и отвън

През лятото е по-вероятно да се изсушите, затова помнете да пиете два литра вода на ден, за да поддържате организма си  здрав и да подобрите външния вид на кожата си. Можете също да й направите голяма услуга, като я хидратирате с освежаваща маска веднъж или два пъти седмично.

Съвет № 8 Оптимизирайте грижите за кожата си

Витаминът C е перфектен избор за лятото, защото има впечатляващи антиоксидантни свойства и помага на тялото ви да се бори с хиперпигментацията. Насладете се на всичките му предимства с нашата линия C+C Vitamin.

С тези няколко съвета можете да подобрите своето лятно изживяване и да запазите кожата си здрава и сияйна. Natura Bisse предлага продукти с иновативни съставки, които да ви помогнат в борбата със стареене на кожата, хиперпигментацията и защита от слънцето. Време е да се погрижим за кожата си така, както заслужава.

Това лято Natura Bisse ни предоставя специално предложение за серията C+C Vitamin – –  „купете 2 продукта и получете 3-ти като подарък“! Осигурете си здрава и сияйна кожа това лято.


Прочетете повече: Задължителни козметични продукти със SPF защита от слънцето


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: