HomeИНТЕРЕСНОЗнаменитостите и техните стилове на родителство

Знаменитостите и техните стилове на родителство

Знаменитостите и техните стилове на родителство

Какво прави един родител добър? Това е въпрос, на който няма единен отговор, защото родителството е сложен и индивидуален подход.

Слушай статията:

Родителите създават емоционалната атмосфера, в която възпитават децата си, като избират определен родителски стил. Този стил е начинът, по който родителите или други грижовни лица се отнасят към децата си. Той отразява техните ценности, убеждения и очаквания за детското развитие. Родителите по света имат разнообразни виждания за това как трябва да бъдат добри и много от тях имат ясна идея за своя родителски стил още преди да станат родители.

Съществуват много видове родителски стилове, като някои от най-известните са авторитарният, пермисивният (от англ. permission – разрешение), демократичният и на привързаността. Някои родители комбинират елементи от различни стилове, а други измислят свои собствени.

Знаменитостите не са изключение от това правило. Те също имат свои специфични родителски стилове, които понякога са доста необичайни. Например, някои знаменитости отглеждат децата си без да им налагат полова идентичност, а други сдъвкват храната на децата си, преди да я споделят с тях.

Ако искате да научите повече за интересните правила и практики на известните родители, продължете да четете…

Том Круз и Кейти Холмс

Тази звездна двойка е била често в центъра на вниманието на медиите. Въпреки че сега Кейти е разведена и се грижи сама за дъщеря си, тя и Том имат доста необичаен родителски стил. Том и Кейти не са много строги към 14-годишната си Сури. Те й позволяват да носи високи обувки и грим още от малка. Това е пример за пермисивно родителство.

Том Круз и Кейти Холмс с тяхната дъщеря
Снимка: Getty Images

Мадона

Мадона е майка на шест деца и не прави компромиси с тяхното възпитание. Тя има много ясни правила и очаквания от тях. На децата й не им е разрешено да ползват мобилни телефони, преди да навършат 13 години и ги храни с много здравословна храна. В къщата на Мадона няма място за захар, изкуствени добавки, млечни продукти или глутен. Децата на Мадона са се оплаквали от нейния строг родителски стил в миналото.

Мадона с децата си
Снимка: @madonna/Instagram

Анджелина Джоли и Брад Пит

Анджелина и Брад са знаменитости, които често привличат вниманието на публиката с тяхното родителство. Тази двойка има шест деца, но не винаги са на една и съща гледна точка относно това как да ги възпитават. Една от нестандартните идеи на Анджелина е, че училищата не могат да предоставят качествено образование на децата й. Затова тя има предпочитание към домашното обучение и прилага по-авторитарен родителски стил.

Анджелина Джоли с децата си
Снимка: FilmMagic

Джейда Пинкет и Уил Смит

За разлика от много други известни родители, тази двойка има по-гъвкав либерален родителски стил. Те нямат строги правила за децата си, а ги оставят да вземат собствени решения. Те се опитват да бъдат по-демократични и да обсъждат въпросите с децата си. Това е резултат от техния собствен опит като деца, които са израснали в по-контролиращи семейства. Тъй като и двамата са имали по-строги родители, те решават да дадат на децата си повече свобода и да ги подкрепят да бъдат самостоятелни.

Джейда Пинкет и Уил Смит с децата си
Снимка: John Shearer/Getty


Алисия Силвърстоун

Алисия Силвърстоун предизвика скандал с необичайния си начин на хранене на 9-годишния си син Беър. Когато бил бебе, тя го  хранила със сдъвкана храна. Това означава, че тя първо дъвчеше храната в устата си, преди да я даде на сина си. Сега Алисия държи сина си на веганско меню и не го наказва, защото според нея това не е нужно. Те имат много топли отношения, базирани на пермисивно родителство. Алисия е честна със сина си, особено когато той прави грешки.

Алисия Силвърстоун със сина си
Снимка: Getty Images

Памела Андерсън

Памела Андерсън не е много строга майка, дори за знаменитост. Тя е критикувана в миналото заради липсата на граници и правила за децата си. Това е видно особено в нейното отношение към децата й, които употребяват наркотични вещества и алкохол. Същината на това, което тя казва, е, че иска децата й да бъдат здрави, независимо какво решат да опитат в живота си.

Памела Андерсън със синовете си
Снимка: Bruce Glikas/Getty Images

Меган Фокс

Меган Фокс има модерен родителски стил, който става все по-популярен сред знаменитостите. Фокс е майка на трима сина и е решила да ги отглежда без полови предразсъдъци. Вместо да ги принуждава да следват половите норми, Меган ги оставя да се изявят по свой начин.

Меган Фокс с децата си
Снимка: @meganfox/Instagram

Прочетете повече: Незавидни отношения между знаменитите родители и децата им


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: