HomeИНТЕРЕСНОСедмичен обзор на Madamsko: Може ли викът на една нация да доведе до промяна?

Седмичен обзор на Madamsko: Може ли викът на една нация да доведе до промяна?

Седмичен обзор на Madamsko: Може ли викът на една нация да доведе до промяна?

В седмичния обзор на новините на Madamsko събираме важните, завладяващи и ориентирани към най-актуалните истории, които завладяха седмицата.

Слушай статията:

Днешните акценти включват най-важните моменти от улиците на страната ни, където избухнаха протести срещу насилието над жени до щедростта на Тейлър Суифт. Навлизаме в сложността на съдебните битки, спомняме си за една талантлива душа, тръгнала си от този свят твърде рано и изследваме света на красотата с иновативното представяне на известна марка.

Интригуващи и провокиращи размисъл, новините от тази седмица ни приканват да се замислим върху различните аспекти на нашия свят – от належащи обществени проблеми до стоплящи сърцето актове на доброта. Продължете да четете….

Избухнаха протести в България заради обезобразеното с макетно ножче 18-годишно момиче

Протести избухнаха в понеделник, 31 юли, след снизходително отношение към 26-годишния Георги Николаев, обвинен в нападение над бившата си половинка. Хиляди българи излязоха по улиците в София и други градове, за да изразят гнева си срещу насилието над жени. Демонстрациите бяха предизвикани от случай, при който 18-годишната Дебора беше брутално нападната от бившия си приятел, оставяйки я със счупен нос, обръсната глава и 400 прореза по тялото. Въпреки тежестта на нападението, съдът определи нараняванията като „леки“ и не разпореди задържането на мъжа. 

Общественото недоволство предизвика призиви за съдебна реформа и по-добра защита на жените срещу насилници. Активистите настояват за законодателни промени за защита на правата на жените и борба с насилието, основано на пола, като този инцидент подчертава спешността на действията.

жена на протест държи плакат с надпис „а колко шева ще са нужни за психическата травма“
Снимка: Alexandar Detev/DW

Тейлър Суифт награждава екипа си с щедри бонуси

Тейлър Суифт показа признателност към екипа си от Eras Tour, като раздаде значителни бонуси. Екипът, включително танцьори, монтажници, звукови техници и кетъринг, получи бонуси на обща стойност над 55 милиона долара. Благодарността на Суифт се разшири още повече, тъй като тя подари на шофьорите на камиони изключителен бонус за „края на обиколката“ от 100 000 щ.д. на всеки. Турнето, което генерира около 300 милиона долара брутни приходи, приключва в Съединените щати. Бонусите са доказателство за признанието на Суифт за ключовата роля, която нейният екип изигра за успеха на турнето.

Тейлър Суифт на концерт от турнето си
Снимка: Kevin Winter/Getty Images for TAS Rights Management 


Лизо е изправена пред съдебен процес за враждебна работна среда

Лизо е изправена пред съдебен процес от три бивши танцьорки – Ариана Дейвис, Кристъл Уилямс и Ноел Родригес. Делото, заведено във Върховния съд на Лос Анджелис, разкрива случаи на сексуален тормоз, заклеймяване на теглото и създаване на враждебна работна среда. Танцьорите твърдят, че Лизо ги е притискала да извършват сексуални действия с голи изпълнители в клуб, фалшиво ги е обвинявала, че употребяват алкохол по време на работа, критикувала е теглото им и ги е уволнила без причина. Делото е насочено към продуцентската компания Big Grrrl Big Touring на Lizzo и главният хореограф, Шърлийн Куигли, която ги е тормозила с религиозните си вярвания и непристойно поведение. Делото търси обезщетение за емоционален стрес, загубени заплати и адвокатски хонорари.

Лизо по време на концерт
Снимка: FujifilmGirl 

Звездата на Euphoria Ангъс Клауд почина на 25 години

Ангъс Клауд, известен с ролята си на Феско в сериала на HBO „Еуфория“, почина на 25-годишна възраст. Актьорът е намерен мъртъв в дома си в Оукланд, Калифорния в понеделник сутринта, според пожарната служба. Причината за смъртта се разследва. Семейството на Клауд потвърди смъртта му, цитирайки борбите му с психични проблеми след неотдавнашната загуба на баща му. „С най-тежко сърце трябваше да се сбогуваме с един невероятен човек днес. Като артист, приятел, брат и син, Ангъс беше специален за всички нас по толкова много начини“, сподели семейството му. Изявлението им, признаващо борбата му за психично здраве е като трогателно напомняне, че проблемите с психичното здраве могат да засегнат всеки, независимо от неговия успех или слава. Повече за Ангъс Клауд може да прочетете тук.

Ангъс Клауд
Снимка: Eddy Chen/HBO

Линията за красота на Prada стартира с иновативна кампания

Prada представи своите очаквани продуктови серии Prada Skin и Prada Color, разработени в сътрудничество с L’Oréal. Те включват както грижа за кожата  със серуми, овлажнители и почистващи продукти, така и за красотата – сенки за очи, фон дьо тен и червила. Марката работи в тясно сътрудничество с изследователския и иновативен център на L’Oréal, а посланици на кампанията са известните гримьори Инес Алфа и Линси Александър. Навлизането на Prada в индустрията за красота подновява нейния ангажимент към творческо изследване. 

Сенки за очи на Прада
Снимка: Courtesy Prada

Прочети повече: Тайната за финала на Барби: няма случайни неща


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: