HomeКРАСОТАКак да направим парфюма си по-траен

Как да направим парфюма си по-траен

Как да направим парфюма си по-траен

Обичате да ухаете на парфюма си, но не ви харесва колко бързо изчезва? Не сте сами. 

 Слушай статията:

Много хора се борят да поддържат аромата си траен през целия ден, особено ако са заети и в движение. Но не се притеснявайте, има решение. Можем да направим парфюма си по-траен, като следваме тези лесни съвети.

Нанасяме парфюма си веднага след душ

Това е най-доброто време да напръскаме парфюма си, защото кожата ни е топла, влажна и чиста. Влажната кожа улавя миризмата и предпазва дрехите ни от петна. Кожата ни също има отворени пори и е естествено овлажнена от вода. Хидратираната кожа запазва аромата по-добре. Оставяме парфюма да изсъхне за няколко минути, преди да се облечем. Ароматът ще изчезне, ако се облечем твърде бързо.

Пръскаме парфюма си директно върху точките на пулс

Това са областите, където кръвоносните ни съдове са близо до кожата, като китките, врата, зад ушите и вътрешната страна на лактите. Тези зони са топли и помагат за разпръскването на аромата. Не трябва обаче да пръскаме твърде много. 

близък кадър на жена, която си пръска парфюм
Снимка: Freepik.com


Да избягваме триенето на китките една в друга

Това е често срещана грешка, която много хора правят, смятайки, че ще помогнат за разнасянето на парфюма. Но всъщност прави точно обратното. Той разгражда горните нотки на парфюма и ги кара да се изпаряват по-бързо, намалявайки дълготрайността на аромата. Вместо да търкаме, може да опитаме леко да потупаме китките си една в друга или просто да ги оставим на мира.

Да използваме малко вазелин върху кожата си, преди да пръскаме парфюма си

Вазелинът помага за запечатването на аромата. Можем също така да нанесем овлажнител върху него, за да го направим още по-траен.

Използването на ароматизиран лосион за тяло или масло под парфюма ни помага да подобрим аромата и да поддържаме кожата си хидратирана, което естествено удължава живота и на двата аромата. Ето защо някои марки дори продават чифт масло за тяло и парфюм, въпреки че винаги можем да изберем различни артикули с допълващи се аромати.

Следвайки тези съвети, можем да сме сигурни, че нашият парфюм ще остане с нас от сутрин до вечер. Ще се почувстваме по-уверени и привлекателни.


Прочетете повече: Нишовите парфюми – магия в бутилка


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: