HomeКРАСОТАПерфектните очила за формата на лицето ни

Перфектните очила за формата на лицето ни

Перфектните очила за формата на лицето ни

Слънчеви очила или такива с диоптър – изборът е голям, а въпросът „Добре ли ми седят?“ поражда допълнителни съмнения.

🎧 Слушай статията:

Търсенето на перфектните рамки за очила е като решаване на куба на Рубик. Това да съобразим контурите на лицето и дизайна на рамката е понякога изтощаваща и непосилна задача. Това е и причината в тази статия да разгледаме тези две съотношения, за да направим избора по-лесен.

Овални лица

жена с очертано овално лице
Снимка: Pinterest

Хората с овални лица могат да си позволят повечето форми на рамки. Лицето с овална форма се характеризира с по-високи и малко по-широки скули, които са малко по-тесни към челото. Тази дълга, закръглена форма на лицето ни позволява да използваме почти всеки стил очила – особено тези с големи и широки рамки.

Може да използваме все различни интересни и забавни цвят, текстура или форма на рамка – квадрат, трапец, правоъгълник – възможностите са безкрайни! Препоръчително е да избягваме тесни рамки и такива с тежки дизайнерски елементи. Те могат да добавят малко ненужна дължина на лицето ни. 

очила подходящи за хора с овална форма на лицето
Снимка: eyebuydirect

Квадратни лица

жена с очертано квадратно лице
Снимка:Pinterest

Квадратните лица често имат ъглови черти и очертават чиста, права линия от челото до челюстта. Що се отнася до пропорциите, квадратните лица са най-широки в челюстта и челото. За да насочим вниманието към най-силните си черти, може да изберем заоблена, а не ъглова рамка. Кръгла или овална рамка на очила ще омекоти, както и ще добави контраст към ъгловите ни черти, правейки останалите да изпъкнат. Ако търсим слънчеви очила може да изберем извити рамки, които са по-широки — те ще помогнат за смекчаване на острите ъгли и ще балансират скулите ни. 

очила подходящи за хора с квадратна форма на лицето
Снимка: eyebuydirect


Кръглите лица

жена с очертано кръгло лице
Снимка:Pinterest

Кръглите лица се характеризират с меки извивки и плавни линии – приблизително еднаква ширина от челюстта до веждите. При кръглите лица бузите обикновено са пълни, а брадичката е заоблена с много малко ъгли. За разлика от някои други форми на лицето, кръглото лице често е много отличаващо се, защото всичко зависи от извивките.

Най-важното нещо, което трябва да имаме предвид при избора на очила тук, е да изберем рамки, които ще добавят ъгли. Препоръчително е да изберем стилове с дръзки, ъглови детайли и чисти линии – правоъгълни рамки, ъглови и геометрични рамки, повдигнати рамки като котешко око.

очила подходящи за хора с кръгла форма на лицето
Снимка: eyebuydirect

Форма на сърце

жена с очертано лице във формата на сърце
Снимка:Pinterest

Има много очила, които пасват на сърцевидни лица. Сърцевидните лица са най-широки в челото с тясна брадичка и високи скули. Това обикновено се смята за най-гъвкавата от всички форми на лицето. Лицата с тази форма изглеждат страхотно в рамки с крила, които се разширяват малко по-широко от челото и рамки със заоблени основи, за да балансират и допълват чертите им. Пример за това са тежките рамки отдолу, рамки с ниско разположени слепоочия, рамки с овална форма и светли рамки. Прозрачните рамки са идеални за минимизиране на външния вид.

очила подходящи за хора със сърцевидна форма на лицето
Снимка: eyebuydirect

Диамантените лица

жена с очертано диамантено лице
Снимка:Pinterest

Лицата с форма на диамант обикновено имат по-тесни чела и дефинирани скули с ъглови линии на челюстта. Много рамки за очила подхождат на лица с форма на диамант. Най-добрият избор на очила е минималистична и тънка рамка или овална рамка. Тези форми ще ни помогнат да балансираме лицето си и да подчертаем любимите си черти. Ако искаме те да изпъкнат, можем да заложим на забавни и фънки рамки — като такива с ръб или стил котешко око. Важно е да внимаваме, за да предотвратим прекалено подчертаването на силните черти.

Когато става въпрос за избор на слънчеви очила, има много стилове, от които да избираме. Тежките рамки на линията на веждите в горната част са добър избор, за да контрастират със скулите ни, овалните са страхотни за фин, но ефектен щрих, а котешкото око и правоъгълникът също са добри опции.

очила подходящи за хора с диамантена форма на лицето
Снимка: eyebuydirect

Прочетете повече: Да добавим устойчиви аксесоари в летните си тоалети


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: