HomeИНТЕРЕСНОНевероятното пътуване на Ангъс Клауд от сервитьор до известен актьор

Невероятното пътуване на Ангъс Клауд от сервитьор до известен актьор

Невероятното пътуване на Ангъс Клауд от сервитьор до известен актьор

В сияйната слава на киното, между звездите на небето и на бляскавия екран, един блян разпламеняше сърцата на милиони зрители – Ангъс Клауд. 

Слушай статията:

Днес, с тъга се връщаме назад във времето, за да отдадем почит на починалия твърде рано Ангъс Клауд, чието присъствие на екрана остава следа в сърцата на милиони зрители по света, любители на киното и изкуството.

Звездата от „Еуфория“, който почина в понеделник на 25 години, работи като сервитьор в Бруклин през 2018 г., когато жена на име Дарлийн Джъстанс посещава мястото за късна закуска по повод рожден ден с приятели.

Когато четири години по-късно видео от тяхното събиране се появява в спомените на нейния приятел в Snapchat, Джъстанс казва на NBC, че нейният приятел е разпознал Клауд сред персонала на ресторанта. 

„Тя казва: „О, боже, това е Фес“, спомня си Джъстанс.

По това време Клауд печели широко признание за ролята си на добросърдечния дилър Феско в драмата на HBO.

Снимка на Ангъс Клауд, подпрял се на стена
снимка: Tialoto

Но по собствени думи Клауд никога не е търсил слава

„Разликата между мен и всички останали, които са известни е, че те се опитваха да станат известни в по-голямата си част“, ​​казва той пред iD по-рано тази година. „Те работеха усилено и си казваха: „Ще стигна до върха“. За мен това беше твърде добра възможност, за да кажа „не“. Нямах представа, че ще стигна толкова далеч.”

И той стига далеч

Клауд беше открит на улицата в Ню Йорк от кастинг директора Елеонор Хендрикс.

В сериала “Еуфория” той влиза в ролята си толкова добре, че някои зрители вярват, че дори не играе.

„Притеснява ме, когато хората си казват: „Трябва да е толкова лесно! Трябва да влезеш и да бъдеш себе си“, признава той пред Variety миналата година. „Казах си: „Защо не отидеш и не направиш това?“ Не е толкова просто. Внесох много в характера. Можете да вярвате в каквото искате. Това няма нищо общо с мен.”

Снимка на Клауд
Снимка: Novini 247

Дори кастинг директорът на „Еуфория“ Дженифър Вендити не харесвал хората да приемат, че Клауд е точно като неговия герой.

„Това ме притеснява“, казва тя пред Variety. „Хората просто си мислят: „О, той просто се появява. Той е просто един мързелив стоунър.” Като че ли не.

Част от причината може да е, че отчетливият каданс на Клауд, който е еднакъв по характер и външен вид, а белегът на главата му, който се вижда в сцени от шоуто, е истински.

И двете са резултат от травматичното му мозъчно увреждане в Оукланд, Калифорния, което той получава, след като пада на строителна площадка като тийнейджър.

Снимка на Ангъс Клауд
Снимка: Frognews

Клауд се харесва на феновете на провокативната тийн драма

В началото на 2022 г. той казва пред GQ, че неговият герой дори не е трябвало да премине след първия сезон.

„Не знам, но очевидно, тъй като ме изхвърлиха от улицата, предполагам, че персонажът на Феско [никога не е трябвало да остане]. Дори не знам как“, казва той пред изданието. „Никога не съм виждал този сценарий. Никой никога не ми е казвал. Един ден, когато снимахме мисля, че Джейкъб (Елорди) ми каза: „О, да, не знаеш? Вашият герой получава [имитира застрелване].“

„И да, това никога не се случи. Мисля, че им хареса това, което направих и затова решиха да ме запазят жив и да ме оставят да се разтърся“, добави той. „Не знам как излизах, но се надявам, че щях да изляза като G.“

Актьорът за първи път изглежда се радва на работата, но на славата не толкова.

„Не ми харесва хората да ме забелязват на улицата“, казва той пред iD, „Наистина съм параноичен. Имам чувството, че винаги гледам през рамо. Винаги проявявам любов към хората, които се доближават до мен, но някои хора просто се притичват и просто бутат телефона си в лицето ми. Пич, аз не съм клоун на карнавал.”Зрители и приятели скърбят за смъртта на звездата

„Нямаше никой като Ангъс. Той беше твърде специален, твърде талантлив и твърде млад, за да ни напусне толкова скоро“, казва създателят на „Euphoria“ Сам Левинсън в изявление за Deadline.“ „Той също се бореше, като много от нас, с пристрастяване и депресия. Надявам се да е знаел колко сърца е докоснал. Обичах го. Винаги ще! Почивай в мир и Бог да благослови семейството му.”

Черно-бяла снимка на Ангъс Клауд, усмихнат
Снимка: Vesti

Той ще продължи да живее и да сияе в света на киното завинаги

В света на киното, където магията на изкуството среща виртуозната актьорска игра, един изключителен талант се откри за нас. Ангъс Клауд, звездата, чийто блян просветляваше екраните и сърцата на зрителите, днес вече не е с нас. Но следата, която той остави в индустрията на киното и в сърцата на хората, е несравнима и вечна. Неговата уникална способност да оживява персонажи, да разказва истории и да ни завлича в светове на фантазия и емоция е нещо, което ще си припомняме с благоговение и умиление.

Скромен, талантлив и вдъхновяващ, Ангъс Клауд успя да съчетае професионалния си успех с голямата си любов към изкуството и ангажимент към обществото. Той остава пример за това, как актьорското изкуство може да променя света и докосва душите на хората.

Днес губим една светлина, но оставаме обогатени от спомените за неговите изключителни роли и неповторима изява. Нека продължим да се вдъхновяваме от посветеността му към това, което обичаше и да ценим красотата на киното, което ни дари с таланта му. 


Прочетете повече: Отиде си актьорът Ангъс Клауд, известен от сериала „Еуфория“


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: