HomeИНТЕРЕСНОКак пеенето ще промени живота ни

Как пеенето ще промени живота ни

жена, пееща на микрофон

Как пеенето ще промени живота ни

Винаги когато се чувстваме тъжни можем да изпробваме техниката на пеенето и ще се изненадаме от резултата. 

???? Слушай статията:

Приятно е, забавно е, не се изисква нищо специално и веднага се повишава настроението, независимо от това дали можем да пеем или не.

А ето и ползите от пеенето, които посочват от Успелите, за които едва ли сте подозирали: облекчава стреса, засилва имунната система, повишава нивата на търпимост на болка, помага в лекуването на хъркането, подобрява дейността на белите дробове, помага за развитието на усещане за принадлежност и свързаност, подобрява паметта на хора с деменция, помага за справяне със скръбта, подобрява психичното здраве и настроение, помага за подобряване на говорните способности. Ще разкажа и моята лична история, свързана с пеенето

Това беше детската ми мечта – да бъда певица. Постоянно вкъщи пеех и се записвах на касетофона. Представях си, че излизам на голяма сцена и виждах цялата публика, имах дори хорегография…И моят звезден миг настъпи когато бях на 12 години и се подготвяхме за закриването на учебната година с концерт в театър „София“. Аз изявих желание да участвам с песента на Celine Dion – “My Heart Will Go On”. Тогава филмът „Титаник“ се излъчваше по кината и съответно песента беше много нашумяла и актуална.

Горях от желание да хвана микрофона и да изляза пред публика, знаех, че имам певчески данни. Така и се случи – беше точно както си го представях, цялата публика и сцена бяха абсолютно същите, както ги визуализирах преди година. Имах акомпанимент на китара и всичко мина идеално. След това получих доста комплименти. Животът ми обаче пое в друга посока, реших да се занимавам с нещо друго. Но музиката завинаги остана в сърцето ми и моя несбъдната мечта.

Затова моят съвет е независимо дали имате гласови данни или не – отпуснете се, почувствайте песента и започнете да пеете

Вкъщи под душа, в колата, сред природата, дори докато вървите по улицата може да си тананикате нещо любимо. Гарантирам ви, че моментално ще се почувствате по-добре. Ако наберете повече смелост запишете се на уроци – работата с вокален педагог е нещо съвсем различно и ще ви помогне да се усъвършенствате, да разберете къде грешите, да подобрите музикалния си слух, дишане, произнасяне на фрази и др. И черешката на тортата ще е вашата първа изява на сцена, и защо не? В много музикални школи предлагат това след определен брой уроци и подготовка, а това ще е още един стимул за вас да подобрите уменията си. Следва логичният въпрос – всеки ли може да се научи да пее вярно? Почти. Истината е, че почти всеки може да подобри своето пеене спрямо възможностите, с които разполага.

Разбира се, има изключения, когато е доста трудно да се постигне напредък, затова музикалният педагог е този, който следва да определи това. Но дори да сте „музикален инвалид“ това не бива да ви спира! Гласът ни е даден, за да го използваме и да изразяваме емоциите си с него, да преживяваме различни наши душевни състояния и именно пеенето много помага в това отношение. Затова смело се отдайте на любимата си песен, като се абстрахирате от съседите или близките ви. А пък кой знае – може изненадващо да откриете, че сте следващата Бионсе и да започнете музикална кариера? ????

Прочетете повече: Могат ли само 4000 стъпки да променят живота ви?


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: