HomeИНТЕРЕСНОПонякога любовта на живота ви е бившият

Понякога любовта на живота ви е бившият

Рейчъл Конъли и мъжа и прегърнати

Понякога любовта на живота ви е бившият

Не са само Кари и Ейдън. Въпреки че повечето биха се съгласили, че вероятно не трябва да излизате с бившия си, това може да проработи (за някои).

Слушай статията:

През 2013 г., когато била в колежа в Айова, Рейчъл Конъли се готвела за първа среща с мъж, за когото била сигурна, че ще бъде бъдещият й съпруг. Тя се оказва права, но пътят към брака преминава множество препятствия, пrше New York Times.

След няколко години връзка той се мести в Ню Йорк, за да завърши докторската си степен, а тя се премества в Европа, за да живее със семейството си. В крайна сметка те разбират, че не могат да накарат разстоянието да работи за тях.

Рейчъл Конъли пред къщата си с бившия й, който я целува по бузата
Снимка: Момичетата от града

Г-жа Конъли, сега собственик на бизнес в Санкт Петербург, Флорида, осъзнава, че трябва да вземе решение: „Или се премествам в Ню Йорк и се омъжвам за този мъж и спирам това, което правя, за да бъда част от живота му ”, спомня си тя, мислейки си, „или вече не мога да правя това и трябва да разбера коя съм, извън тази връзка.” Малко по-късно, през 2017 г., те се разделят.

Г-жа Конъли казва, че раздялата е била трудна за приемане, до голяма степен, защото нито е изневерил, нито я е предал другия човек. Те все още споделяли акаунт в Spotify и разговаряли. Но комуникацията им намалява, докато не спира напълно. Двамата излизали с други хора и останали разделени около три години.

Любовта на живота ти е бившият

През 2020 г., по време на пандемията, и двамата се връщат в Айова, за да бъдат със семействата си. Той правел ежедневна разходка с майка си за благотворителност. Една от пътеките, по които вървели, била директно през града, в който живеела Кари. Скоро се събират отново и сега са женени и очакват първото си дете.

„Определено имах своя момент на идване при Исус, това съм аз“, казва г-жа Конъли. „И трябва да спра да бягам от факта, че това е единственият човек, когото някога ще обичам.“

Снимка на четирите момичета на снимачната площадка на сериала
Снимка: HBO

Въпреки многото причини да не се върнете при бившия, може да е трудно да устоите. Привлекателността на връщането към минал партньор е агонизиращо познато на мнозина и причините са различни. Понякога опитвате отново, защото и двамата сте узрели и сте се променили към по-добро. Понякога е по-добре да се придържате към „дявола, когото познавате“, отколкото да рискувате да се срещате с някой нов, който може да е по-лош. Понякога инвестицията в дълга връзка затруднява обмислянето на започване от нулата. Понякога това е тяхното вкусно готвене. Понякога сексът е прекалено добър.

Отново заедно в „И просто ей така“ 

Във втория сезон на сериала на Макс „И просто ей така…“ Кари се събира с бившия си годеник Ейдън, събуждайки се в неговия хотел, след като прекарали седмица заедно в леглото. Въпреки че все още не е ясно накъде ще се насочат двамата в следващите епизоди, те са се ангажирали отново и се движат бързо.

Двадесет минути след осмия епизод двойката вече живее в скъпия апартамент на Che Hudson Yards. Пазаруват заедно мелнички за чушки в магазин за стоки от висок клас. Те планират тя да посети неговата ферма в Норфолк, Вирджиния и да се срещне с тримата му синове. Кари дори казва на Миранда, че е получавала оргазми, които никога не е имала „през целия си живот“ и се чуди дали бракът й с Биг е грешка.

И Кари, и Ейдън изглеждат много нетърпеливи да не губят време да бавят нещата. В своята бързина, както и в своята неподправеност, тяхното повторно събиране не е без прецеденти в реалния живот.

Звездни двойки 

Може би най-известната двойка, която се е събрала отново дълго след раздялата, са Бен Афлек и Дженифър Лопес, които първоначално излизаха от 2002 до 2004 г. – годината, в която официално отмениха годежа си. Те започнаха да се срещат отново през 2021 г., почти две десетилетия след като се събраха за първи път, и се ожениха през лятото на 2022 г.В публикация за нейния бюлетин в чест на брака й г-жа Лопес написа: „Направихме го. Любовта е красива. Любовта е мила. И се оказва, че любовта е търпелива. Двадесет години търпение.”

Има някои, които не смятат, че някога си струва да се съберат отново с бивш – или дори да останат приятели с такъв. 27-годишната Ари Медина, която излиза с жени, казва, че е срещала много лесбийки, които са останали приятели с бившите си партньори, нещо, с което тя не може да се свърже.

„Имала съм токсични бивши“, казва г-жа Медина, която е фотограф. „Това е като, защо бих искала да бъда приятел с някой, който ми е причинил това?“

За Хейли Шел, 21-годишна предучилищна учителка в Чатануга, Тенеси, възстановяването на отношенията с бившия й включва някои трудности. За първи път се събират, когато тя е на 15 – първокурсничка в гимназията, а той е абитуриент. Те се разделят, когато тя е на 17, след като той отива в колеж във Вирджиния и двамата намират дългите разстояния за твърде трудни за справяне.

„Той винаги е бил един от онези бивши, в които все още си влюбен“, казва г-жа Шел в телефонно интервю. „Но това е просто грешен момент“

Снимка на момичетата от сериала
Снимка: New York Times

След раздялата им тя се събира с друг мъж, с когото имала периодична връзка за малко повече от година, която тя описва като „скалиста“ и „токсична“. В крайна сметка тя има дете от него, когато е на 19, но все още поддържа връзка с бившия си от гимназията.

„Винаги се срещахме отново, когато той се прибираше от колежа“, казва тя. „Ходихме да излизаме, да си говорим и все още бяхме много влюбени един в друг.“

След като тя ражда дъщеря си, г-жа Шел казва, че бащата на детето й се е преместил в Мисисипи и не е много добре да поддържа връзка. Нейният бивш от гимназията Кашон, който няма търпение да се срещне с дъщеря й, завършва колежа през октомври и се връща в Тенеси. Скоро се сгодяват и имат дете през януари.

„Винаги съм си мислила, че може би след като завърши колеж и се успокои малко, ще намерим пътя отново заедно“, казва тя. „И дори когато се виждахме с други хора, имах чувството, че никога не бихме могли наистина да стоим далеч един от друг.“

Момичетата на червения килим в красиви рокли
Снимка: ФАКТИ.БГ

Прочетете повече: Любовта отвъд обектива: животът на Брайън Рандал с АЛС


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: