HomeИНТЕРЕСНОНеобичайни неща, намерени на необичайни места

Необичайни неща, намерени на необичайни места

жена заснета до огромно цвете

Необичайни неща, намерени на необичайни места

Тайните зад най-коментираните открития

Всички сме правили някои неочаквани открития през времето си. Може би сме намирали 20 забравени лева в джоб на палто, което не сме използвали дълго или сме намирали реликва на дядо в мазето. Точно като тези открития, всички  в този списък идват ненадейно. Те варират от странни до безценни.

Много от тези открития са част от документални филми и такива на Netflix . Докато някои от тези открития са резултат от чист късмет, други идват след упорит труд и решителност. Надяваме се, че този списък ви вдъхновява да държите очите си отворени и да се отдадете на любопитството си. Кой знае? Може би и вие ще намерите нещо вдъхновяващо.

1. „Бутилка за вещици“, открита в английски комин

Investing.com разказва за работници, които разрушавайки бивша кръчма в Уотфорд, Англия, се натъкват на необичайно откритие в комина на сградата. Тази страховита, фолклорна изненада е вещерска бутилка, съдържаща  неидентифицирана течност, зъби и парчета стъкло. Смята се, че бутилката датира от 1800 г.

Вероятно е била поставена в кръчмата, за да пази вещиците. Като се има предвид, че този имот в Уотфорд е бил родното място на Вещицата от Саратога, това има смисъл. Анджелин Тъбс е истинското име на вещицата и тя се премества в Саратога, Ню Йорк през 1761 г., където изкарва прехраната си, като чете гадания и прави бутилки за вещици, за да изплаши конкуренцията.  

Вещерска бутилка
Снимка: za.investing.com

2. Гигантски Лего човечета изплуват на плажовете по целия свят

Хората се притесняват от намиране на мъртви диви животни по бреговете, тъй като това може да е признак за проблем с качеството на водата. Кой знае какво означава гигантски, осем футов, зловещ мъж от Лего? Този потенциален знак за гибел е открит от японски сърфист. Подозрително Лего мъжът носи тениска с надпис „Не сте истински“ отпред.

Вместо да обвиняваме извънземните, изглежда, че човекът зад това гигантско Лего е мистериозен холандски художник на име Его Леонард. Този художник, според уебсайта му, идва от „виртуален свят“. Вярвате или не, това далеч не е първият път, когато изхвърля на брега такова гигантско Лего. Тези чудовища са открити и на плажове в Сиеста Кий, Флорида, и Топанга Бийч, Калифорния.

Огромно лего
Снимка: za.investing.com

3. Най-голямото цвете в света, намерено в джунглата

Докато се разхождат през отдалечена джунгла в района на Западна Суматра в Индонезия, природозащитници откриват най-голямото цвете в света. Видът цвете е Rafflesia tuan-mudae, който е известен със своите масивни, неуловими цветове, които цъфтят само за една седмица в края на живота на растението.

Това мамутско цвете има диаметър от 3,6 фута (111,6 см), което го прави най-голямата рафлезия, документирана някога. Цветето е лесно забележимо, тъй като има венчелистчета с телесен цвят, покрити с бели петна. Това нелицеприятно описание съвпада със самото цвете, тъй като то е част от флората тип “труп”, което означава, че миризмата му наподобява на гниеща плът.

Жена позира с рафлезия
Снимка: za.investing.com

4. Акула, намерена в средата на голф игрището

Една акула все едно наистина падаща от небето, каца близо до дванадесетата площадка на голф игрище в Калифорния. Работниците на голф игрището Сан Хуан Капистрано остават смаяни, когато двукилограмовата леопардова акула пада на тревата. Както се оказва, леопардовата акула, намерена жива, е била отнесена от океана от птица, която случайно я е изпуснала. Служителите поставят обърканата риба в кофа със солена вода и я закарват до Baby Beach, където я пускат обратно в законното й местообитание.

Снимка: za.investing.com

5. Подводна река, открита в океана

Намирането на река в океана може да изглежда като оксиморон или като сцена от анимационното филмче “Спондж боб”. Водолази обаче откриват подводна река, скрита под облак от токсичен газ край бреговете на полуостров Юкатан.Изворът на реката е Cenote Angelita, масивен понор. Очевидно на деветдесет фута под повърхността тази река се влива в океана. Заобикаля я одеяло от сероводород, което незабавно би убило всеки, който се опита да го вдиша. За да направят пейзажа още по-зловещ, вкаменени дървета и дори малък скелет са разположени при вредния облак. Древните маи са вярвали, че Cenote Angelita е врата към Ада.

водолаз до подводна река
Снимка: za.investing.com

6. Отдавна изгубен кораб, намерен в намибийската пустиня – със злато на борда

Когато мислите за места, където бихте намерили кораб, пустинята Намибия вероятно е последна в списъка ви. Но, вярвате или не, там са намерени останките на Бом Исус . Този португалски кораб изчезва преди петстотин години, когато потъва край бреговете на Намибия. Когато водите на бреговата линия се отдръпнват, той се появява отново.

кораб в пустиня
Снимка: za.investing.com

7. Таен подземен театър, открит в парижките катакомби

Парижките катакомби са лабиринт, разположен в сърцето на Франция. Катакомбите са построени, когато градът се нуждае от по-добро място за съхранение на мъртвите. И така, Париж избира тунели, пет етажа под земята, в които  погребват телата от края на 1700 г.

Този фон прави това откритие допълнително зловещо. През август 2004 г. парижката полиция, провеждайки тренировъчно учение, открива напълно оборудван киносалон в една от неизследваните преди пещери на Катакомбите. Терасите са изсечени в скалата, за да образуват амфитеатър, в който са открити прожекционно оборудване, пълноразмерен киноекран и разнообразие от трилъри и ноар филми. Филмите не са нито обидни, нито забранени; изглежда, сякаш някой просто е искал да създаде свой собствен зловещ, частен театър.

кино в катакомбите в Париж
Снимка: za.investing.com

8. 1000-годишен викингски кораб, намерен заровен във ферма

Екип от археолози, използвайки радар, който прониква в земята, открива нещо необичайно, заровено във ферма в Норвегия. Те откриват, че под повърхността на студената земя има кораб, който датира или от периода на Меровингите, или от периода на викингите. Корабът е заровен само на два фута (пр.62 см)под земята.

Археологическият екип е там за съвсем различна експедиция и почти по погрешка открива този кораб. Бил е част от надгробна могила отпреди хиляда години. Техниката им за дълбок радар е същата, използвана за намиране на кораба GJellestad, също разположен в Норвегия.

Викингски кораб
Снимка: za.investing.com

9.Липсващ оригинален сценарий на Марк Твен, открит в багажник

Този безценен литературен артефакт е изгубен повече от век, преди да бъде открит в сандък на таван през 1991 г. Документът от 665 страници е написан на ръка от известния писател Марк Твен. Това копие на Хъкълбери Фин се отклонява значително от оригиналния изходен текст, преобръщайки това, което смятаме, че знаем за съвременната литература.

Проектът Марк Твен в USC казва, че те „вярват“, че ръкописът никога няма да бъде намерен, тъй като самият Твен го е изпратил в Бъфало, Ню Йорк, където е изчезнал. Собственикът на куфара е внучката на един от близките приятели на Твен и тя веднага го предава на Sotheby’s за удостоверяване.  

Сценарий на Марк Твен
Снимка: za.investing.com

10. Изоставен Burger King от 80-те, намерен скрит зад стена

Търговският център Concord е най-старият мол в Делауеър и в него през годините са идвали и са си отивали редица ресторанти, атракции и магазини. В края на 80-те години се открива Burger King в мола,а през 2009 г. царуването на Burger King като първокласно заведение приключва.

Но Burger King не е съборен- просто е зазидан. През лятото на 2022 г. снимка на скрития BK зад стената става страшно известна и хората са изумени как неговата ретро естетика, в цялата си слава на бързо хранене от 80-те години, все още е перфектно запазена.

Изоставен Burger King
Снимка: za.investing.com

Прочети повече: Животът в Дания- как живеят най-щастливите хора в света


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required

Share With: