HomeСЪБИТИЯНови тъкачи съживяват изкуството в Габрово

Нови тъкачи съживяват изкуството в Габрово

програма за събитие в Габрово

Нови тъкачи съживяват изкуството в Габрово

Микрофестивалът „Нови тъкачи“ в Габрово ще се проведе на 30 септември.

Събитието „Нови тъкачи“ преобразява производствената зала на втория етаж на Техникума по текстил. Като една от запазените тъкачни машини става част и от декора.

Програмата ще започне в 20 ч. с концерт на изявения джаз пианист, Теодор Петков-Тото. Веднага след него застъпва етно-джаз дуото Белева и Хаджигрудев, смело вплитащо звуците на гъдулка и контрабас.

Входът за целия фестивал „Нови тъкачи за Габрово“ е безплатен, а партньори на инициативата са Музей на хумора и сатирата, бъдещият Център за съвременно изкуство „Кристо и Жан-Клод“, Драматичен театър „Рачо Стоянов“ както и „Аларма пънк джаз“.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на програма „Култура“ 2023 на Община Габрово и програма „Възстановяване и развитие на частни културни организации” 2022 на Национален фонд „Култура“.

Информация за артистите и организаторите

Теодор Петков-Тото е пианист, композитор и преподавател, издал през 2021 г. авторския си дебют Bake A Biscuit.

пианист пред сцена


Белева & Хаджигрудев е дуетът гъдулка и контрабас на солистката на Оркестъра за народна музика на БНР Христина Белева и Васил Хаджигрудев – един от най-активните ни джаз майстори.

музиканти в къща


Росина Пенчева (Capturing Creativity) е визуален артист, който показвайки във фотографиите си творческите процеси зад кулисите. Майстори и артисти, занаяти и изкуства – всички те ѝ доверяват близостта и тайните си, за да бъдат уловени същинските интимни велики творчески моменти. Освен фотографията, в Capturing Creativity тя вече втъкава и по-широк спектър проекти, като „Нови тъкачи за Габрово.

Повече детайли за програмата и артистите ще откриете в събитието във Фейсбук на https://fb.me/e/1boC3igtu

Прочетете повече:  Летни събития в София

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: