HomeПОДКАСТДа заключиш цветя в бижута – цветната Цвети и историята на малкия й бранд

Да заключиш цветя в бижута – цветната Цвети и историята на малкия й бранд

Цвети-корица подкаст

Да заключиш цветя в бижута – цветната Цвети и историята на малкия й бранд

В еп. 42 на подкаста „MADAMSKO представя“ се срещаме със създателката на един от най-успешните брандове за hand made бижута Resin Cat- Цветелина Баташка.

Красивата история на бранда Resin Cat започва отдавна. Цвети Баташка стартира изработката на бижута с малко кураж от приятели и много талант. Постепенно започва да се развива като творец, това се превръща в нейна работа и дори начин на живот. Нарича ателието си дом и обича да говори с цветята насаме.

Днес тя е дама с търговски нюх и притежателка на бранд, която има винаги начертан план. Не е хаотична, но е абстрактна и интересна. Знае основите на добрата реклама и успява. Синята коса и шарената й визия говорят, че е интересна личност, заобиколена  от цветове. Нейно хоби е работата и така се чувства добре.

Родена и израснала в Пловдив, тя идва, за да се усъвършенства в сферата на изкуствата. Учи в кварталното училище и без опит влиза в художествената гимназия, където за първи път се сблъсква с фазера и номерацията на моливите.+

Цвети решава, че у нас бижутерийният бизнес би се развил

Намира успешната формула за това и действа. Регистрира фирма, след много “разкарване по институции” и премеждия, както с всеки бизнес у нас. Трудът  обаче ражда плодове. Разказва още, че майка й започва скоро след нея да изработва обици и висулки, а към днешна дата тя продава и нейните бижута. Справя се успешно.В повечето случаи Цвети сама си е модел. Според нея, добрата реклама е, когато показваш как продуктите стоят върху хора. Стреми се към естествената красота и минимализма. Не е почитател на тежък грим и аксесоари, затова и в рекламите си е естествено красива. Нейната усмивка внесе бодро настроение и в студиото, и направи разговора “приятна среща по приятелски”. А ето и какво ще научите от него…

• Какво е да водиш успешен бранд за ръчно изработени бижута?

• Коя е Цвети и защо точно цветя?

• Къде е границата между бизнесмен и творец с хоби?

Целия разговор с Цвети Баташка може да чуете в Soundcloud и Spotify.

Къде може да намерите Цвети:

Instagram

Facebook

TikTok

Снимки: Resin Cat


Прочетете повече: Кристина Вутева –  за сблъсъка с нарцисизма и още


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: