HomeИНТЕРЕСНОНа почивка с деца: 3 начина да запазите хладнокръвие

На почивка с деца: 3 начина да запазите хладнокръвие

деца с куфари в багажника на кола

На почивка с деца: 3 начина да запазите хладнокръвие

Вижте няколко съвета как да отидем на почивка, възможно най-спокойно с малки деца.

Когато сте родител на малки деца , ваканцията бързо се превръща от парти на плажа в детска градина край морето. И в това няма нищо лошо. Помните ли моментите, в които съжалявахме хората с ревящите си деца на плажа – е, добре дошли в клуба. Ако сте от тези родители, които точно в този момент се опитват да изкъпят детето си в импровизиран леген или да направят колиба от три мокри кърпи и парче дърво, за да се справите с неуморното му желание за игра, то имам решение за вас.

Предварително планиране

Да, основният елемент на една сравнително спокойна почивка е графика. Нищо, че не се спазва. Нищо че законите на Мърфи се задействат още преди запазването на хотела. Всичко непланувано е добре дошло, защото събужда инстинкта ти на ясновидец от това какво би могло да се случи. Детето може да вдигне температура, или да не вдигне. Нищо, все пак аптечката ще я напълним с 12 вида лекарства, които са само за температура. И още толкова за кашлица, изгаряне, алергии или ухапване от съмнителен вид насекоми. Добро решение е и снабдяването с торбичка за повръщане по време на път. На детето може да не му прилошее, но пък е гениална идея за занимавка по време на път, тъй като то ще е заето да надува торбичката, вместо да задава безкрайни въпроси или да рита по седалките.

деца на плаж
Снимка: Freepik


Спокойствието е ключа

Изборът на хотел, който е kids friendly и има детски кът, басейни и катерушки е наистина важен и ще ви помогне до известна степен да си починете. Повечето такива хотели у нас предлагат и услугата all inclusive, така че ще си спестите и мъките с храненето на децата, тъй като и без това се хранят само с пилешки хапки. Пък и ще спестите време от търсене на заведение, което отговаря на изискванията на детето. За да си спестите и някой друг нерв – избягвайте хотелите с по-скъп интериор и мебели, които са бели или могат лесно да се нацапат или счупят. Според Vogue изборът на стая със щори, ще улесни и приспиването на малчуганите особено през деня, когато са уморени от водата и игрите.

дете с пояс на главата
Снимка: Freepik

Достатъчно свободно време

В стремежа си да покажем всички забележителности и активности на децата, рискуваме да ги оттечим и изнервим. Посещението на едно място на ден е напълно достатъчно, като имайте предвид и диапазона от време, което ще прекарате там и неговата натовареност. Избягвайте късните следобедни часове, когато е претъпкано с много хора и по възможност резервирайте предварително билети, за да избегнете чакането на опашката. Може да си приготвите и любимите играчки на детето, за да го умилостивите в случай на кризисна ситуация.

момиче, играещо въздушен хокей
Снимка: Freepik

Прочетете повече: Какви грижи да полагат родителите за децата си при екстремно високите температури


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: