HomeИНТЕРЕСНОКак да изградим продуктивна сутрешна рутина

Как да изградим продуктивна сутрешна рутина

събуждаща се жена

Как да изградим продуктивна сутрешна рутина

Изгражднето на продуктивна сутрешна рутина може да се окаже трудно занимание, особено ако не обичаме да ставаме рано. Вижте в няколко стъпки как да изградим навик на продуктивността.

Сутрешната рутина присъства в ежедневието на всеки един от нас, дори и да не го осъзнаваме. Ключът обаче е да планираме дейностите правилно сутринта, така че в последствие да можем пълноценно да свършим задачите си за деня.

Осигурете си 8 часа сън

Колкото и трудно е да си легнем навреме, всеки е изпитвал ужасните последствия от недоспиване като умора, раздразнителност и неспособност за адаптиране през деня. С изграждането на навика за лягане по-рано, всъщност ще имате повече време да се наспите и отпочинете, така ще сте заредени с енергия през целия ден, което също ще подобри и мотивацията ви.

будилник и чаша за кафе
Снимка: Freepik

Изключете телефона

Редица проучвания доказват, че скролването в телефона сутрин влияе неблагоприятно върху организма ни. Вместо ровене на телефона в леглото непосредствено след ставане, учени предлагат просто да си дадем 5 минутна тиха почивка в леглото без да заспиваме. Това ще ни помогне да се събудим много по-бързо, без да сме сънливи след това.Планирайте деня си

След събуждане е хубаво да планираме деня си, докато дори пием кафето или чая си. Колкото по-подробно планираме, толкова по-голям е шанса да сме изпълнили всички задачи в края на деня.

жена си планира графика за деня
Снимка: Freepik

Развижете се

Отделете си 10 минути за разтягане и упражнения преди започване на работния ден. Така ще се събудим по-лесно и ще засилим кръвообращението в тялото ни, което ще подобри и нашата работна сила.

упражнения за събуждане
Снимка: Freepik


Започнете деня с усмивка

Създаването на навика за добро настроение не е непосилна задача. Дали ще изпеем любимата си песен под душа или в колата на път за работа, няма значение. Правенето на неща, които ни правят щастливи сутрин, подобряват настроението ни през целия ден.

Независимо от стъпките, които следвате сутрин, не забравяйте че деня започва от сутринта. А сутринта е най-вече за настройване на нашето физическо състояние. За всеки един от нас, работят различни неща, така че нека не се притесняваме да експериментираме с усмивка.


Прочетете повече: Как периодичното гладуване ни влияе


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: