HomeИНТЕРЕСНОHBO с нов филм – „Скандалът с гимназия Бишъп Сикамор“

HBO с нов филм – „Скандалът с гимназия Бишъп Сикамор“

HBO с нов филм - „Скандалът с гимназия Бишъп Сикамор“

HBO с нов филм – „Скандалът с гимназия Бишъп Сикамор“

HBO представя хрониката на скандала с футболния отбор на гимназия „Бишъп Сикамор“ – история за фалшив колеж и пропилени спортни мечти.

Оригиналният документален филм на HBO „Скандалът с гимназия Бишъп Сикамор“ е достъпен за стрийминг в HBO Max. Световната му премиера се състоя на филмовия фестивал „Трайбека“ по-рано тази година.

На 29 август 2021 г. американски футболен мач между отбор на най-високопоставената спортна академия IMG и непознатата гимназия „Бишъп Сикамор“ завършва с множество наранявания на терена. Победата е на IMG с 58:0. Фиаското разпалва медиен цирк, тъй като феновете и публиката поставят под въпрос легитимността на отбора на „Бишъп Сикамор“ и неговия старши треньор Рой Джонсън. Разкривайки една от най-интригуващите саги в света на гимназиалния спорт от години насам, „Скандалът с гимназия Бишъп Сикамор“ изследва доходоносния и безкомпромисен свят на подготвителните футболни програми, в които могат да се правят кариери и градят репутации, докато мечтите и благополучието на младите спортисти висят на косъм.

Скандалът с гимназия Бишъп Сикамор
„Скандалът с гимназия Бишъп Сикамор“ // Снимка: HBO / WBD

Как един лъжец създаде фалшива футболна гимназия и измами цяла страна?

С безпрецедентен достъп до Джонсън документалният филм проследява произхода на измислената гимназия. Тя се е зародила благодарение на решителното въображение на един самоопределящ се като „честен лъжец“. Той е човек с неподражаем стил да убеждава, но с липса на академични дипломи и на практика без опит като футболен треньор. Показването на Джонсън от чаровното му излъчване, до заплашително безпощадно търсене на светлината на прожекторите, контрастира с историите на многото животи, които е повлиял, тъй като е разбил спортните надежди на тийнейджърите, който са се доверили да станат част от гимназията му. Оставил е репутацията им в разруха и е измамил семействата им. „Скандалът с гимназия Бишъп Сикамор“ хвърля светлина върху силната конкуренция за футболна слава, липсата на механизми за търсене на отговорност за широкомащабни измами и опустошението, което патологията на един човек може да остави след себе си.
 
Към интервютата на Джонсън се присъединяват с мнения бившите му колеги Джон Бранхам и Андре Питърсън, журналистите Андрю Кинг и Бомани Джоунс, разследващият спортни събития в гимназията Бен Фери, както и бивши играчи на „Бишъп Сикамор“ и техните семейства.

„Скандалът с гимназия Бишъп Сикамор“ е продукция на дирекция „Спортни документални филми“ на HBO. Режисьори са Тревън Фрий и Мартин Дезмънд Роу. Продуценти са Джак Търнър, Спенсър Пейсинджър. Изпълнителни продуценти Адам Маккей и Тод Шулман за Hyperobject Industries, Майкъл Страхан и Констанс Шварц-Морини за SMAC Entertainment, Джей Питърсън и Тод Лубин за Boat Rocker’s Matador Content и Анкур Чаула и Алекс Матър за The Athletic. Изпълнителни продуценти от страна на HBO са  Нанси Абрахам, Лиза Хелър и Бентли Уайнър, акоординиращ продуцент – Абтин Мотия.

Филмът е наличен за гледане в стрийминг платформата HBO Max.


Прочетете повече: Зендая и първият трейлър на филма „Challengers“


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: