Седмица на модата в Ню Йорк: Най-добрите тенденции за пролет 2024

Седмица на модата в Ню Йорк: Най-добрите тенденции за 2024

Ако се интересувате от мода като нас, Седмицата на модата в Ню Йорк е като нашата Супер купа.

Шоутата в Ню Йорк приключиха, а колекциите пролет/лято 24 на марки като Helmut Lang, Coach и Collina Strada ни доставят много модно вдъхновение. От вдъхновени от винтидж силуети до свежи погледи на най-горещите тенденции на тази година, има какво да видим и да очакваме от тези колекции.

Тъй като есенните модни тенденции заемат централно място, сезонно погледнато, може да изглежда трудно да насочим вниманието си към пролетния стил. Така че, независимо дали искаме да планираме напред за следващата година или искаме да започнем да включваме пролетните тенденции в гардероба си сега, нека разгледаме всички тенденциите, цветове и избор на стил, от които можем да се възползваме, преди температурите да паднат.

Паднали талии

Ниските талии, стил на обличане, при който линията на талията е на или под бедрата, вместо на естествената си височина, бяха сред открояващите се силуети тази година. Rachel Comey и Collina Strada елегантно са използвали този елемент за постигане на ефекта, докато Christian Siriano пусна драматична бална рокля с паднала талия по пистата.

Christian Siriano, Collina Strada, Rachel Comey // Снимка: GETTY IMAGES

Течно злато

Металика никога не е изглеждал толкова луксозен. В Ralph Lauren моделите носеха обширни златни рокли и отделни части. На други места дизайнери като Prabal Gurung са използвали изкусни текстури, за да оживеят металните нюанси.

Prabal Gurung, Ralph Lauren // Снимка: GETTY IMAGES


Пайети

Пайети блестяха по пистата по време на Седмица на модата в Ню Йорк, но бяхме особено привлечени от най-готините повторения на тази блестяща, одобрена от партита тенденция. При Colin LoCascio и Sergio Hudson големи пайети във формата на сълза и цветя вдъхнаха нов живот на иначе семпли елегантни парчета. Междувременно, при Kate Spade, малките пайети в шартрьоз придаваха светлина на роклята.

Colin LoCascio, Sergio Hudson, Kate Spade // Снимка: GETTY IMAGES

Нюанси на жълтото

Винаги можем да очакваме малко яркост в цветовите палитри на пролетно-летните колекции. Тази година един от открояващите се нюанси е жълтото, което се появи в пълен спектър от нюанси – включително пикантен лимон при Prabal Gurung, наситена горчица при Helmut Lang и ултраярък неон при Coach.

Снимка: Prabal Gurung, Helmut Lang, Coach // Снимка: GETTY IMAGES

Мини блейзъри

Oversized блейзърите, вдъхновени от 80-те години, изглежда се свиват за пролетта. Във Flying Solo бронзовите пайети придадоха на изрязания силует диско атмосфера. Sergio Hudson избра елегантен кариран модел, докато Christian Siriano избра набръчкан металик. Каквато и да е текстурата, тази тенденция е свързана изцяло с външния слой: моделите бяха или топлес, или носеха подходящи бюстиета отдолу.

Flying Solo, Sergio Hudson, Christian Siriano // Снимка: GETTY IMAGES

Ретро корсети

Изглежда, че корсетът е тук, за да остане. Вместо модерните мрежести варианти, предпочитани за лятна визия и музикални фестивали, дизайнерите се разровиха в модните архиви за вдъхновение за пролетни корсети. 

Снимка: Palomo Spain, Dion Lee, Collina Strada // Снимка: GETTY IMAGES

Дълбоки деколтета

Едно от забележителните деколтета тази година беше дълбоко V-образно деколте, което стигаше до пъпа. То бе забелязано върху макси рокли на Bevza, Dennis Basso и Falguni Shane Peacock. 

Bevza, Dennis Basso, Falguni Shane Peacock // Снимка: GETTY IMAGES

Цветята продължават да са на мода

3D флоралните мотиви, тенденция, забелязана върху някои от най-привличащите вниманието чанти на Седмица на модата в Ню Йорк, също разцъфтяха върху рокли и отделни части. Докато огромните розети се открояваха благодарение на техния размер, миниатюрните 3D цветя на Son Jung Wan, Christian Siriano и Tiffany Brown бяха всичко за сложност и деликатност.

Седмица на модата в Ню Йорк флорални мотиви
Son Jung Wan, Christian Siriano, Tiffany Brown Designs // Снимка: GETTY IMAGES

Прочетете повече: 18 модни тенденции, които трябва да знаете за есен/зима 2023-2024


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required