Награденият във Венеция „Аз капитанът“ с премиера на киномания

Награденият във Венеция "Аз капитанът" с премиера на киномания

Филмът на Матео Гароне, отличен със „Сребърен лъв” за режисура и наградата „Марчело Мастрояни“ за изгряващ актьор,
е част от програмата на фестивала

🎧 Слушай статията:

Тазгодишното издание на „Киномания“ отново представя най-доброто от световното кино през настоящата година. Фестивалът ще покаже за първи път пред българската публика „Аз, капитанът“ на режисьора Матео Гароне, носител на наградата за режисура на 80-ото издание на Международния кинофестивал във Венеция. Освен със „Сребърен лъв“, продукцията е отличена и с наградата „Марчело Мастрояни“ за изключителната игра на младия актьор Сейду Сар. 

„Аз, капитанът“ проследява пътя на две сенегалски момчета, които мечтаят да емигрират в Италия. Според мотивацията на венецианското жури филмът е „разтърсваща съвестта модерна одисея“, а режисьорът Матео Гароне „умее да преследва амбициозни идеи, въпреки огромните трудности да постига истинност в интерпретацията и чрез разказ между съня и реалността да предаде универсално послание за съпротива и солидарност“. 

За да постигне автентичност на изпълнението, Матео Гароне запознава актьорите си със сценария едва в началото на всеки снимачен ден. Благодарение на този подход и безспорния си талант, младият непрофесионален актьор Сейду Сар печели сърцата както на публиката, така и на журито.Филмът ще бъде част от програмата на „Киномания” благодарение на дистрибутора „Бета Филм”. 

Очаквайте новини и за други нашумели филми, които ще имат своята премиера на фестивала.

37-ото издание на Киномания ще се проведе от 16 ноември до 3 декември. Организатори са Националният дворец на културата и Фондация „Имам идея“, с подкрепата на Национален фонд „Култура“, Министерство на културата, ИА „Национален филмов център“ и Столична община.


Прочети повече: Барбара Клем с първа самостоятелна изложба в София


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required