Иновация в света на бижутата – вдъхновение от Копенхаген

Виктор Радин в подкаста „MADAMSKO представя“

В еп. 45 на подкаста „MADAMSKO представя“ се срещаме с Виктор Радин – съосновател на Silenti Jewelry – една от водещите марки за сребърни бижута в България.

В нашия разговор, Виктор споделя, че заедно с негови приятели са се вдъхновили от иновативните дизайни на бижута в Копенхаген. Те осъзнават, че много български дами предпочитат чуждестранни брандове, което е позволило на екипа на Silenti да бъдат иноватори в тази сфера. 

Какви са тенденциите в модата и бижутата?

„Персонализацията на бижута е винаги модерна и има голямо търсене“, споделя той. Това е модерен тренд, който никога няма да изчезне и може да се наблюдава в бижутата с букви, имена, гривнички за бебета и други. Според него, интерес има и към зодиакалните мотиви, особено сред младите жени. Астрологията също е популярна сред младите жени, което довежда до голям интерес към зодиакални бижута с различни камъни.

#поезиябижу

Една от инициативите на Silenti Jewelry се нарича #поезиябижу, която подкрепя малките български автори. Те споделят красивви откъси и цитати от български творби с цел да популяризират родните ни автори и да запалят искрата  сред все повече млади хора да черпят вдъхновение от тях. При поръчката на бижу, клиентите получават плик с цитат, който може да бъде споделен в социалните мрежи, като се използва хаштагът #поезиябижу. Така заедно те допринасят за развитието на българската литература.

В нашия епизод с Виктор Радин ще чуете още за…

  • Предприемачеството в бижутерския бизнес;
  • Тенденциите на пазара – какво да подарим на любимия ни човек;
  • Трудностите и успехите в бизнеса;
  • Какво да очакваме от Silenti Jewelry през октомври?

Целия разговор с Виктор Радин може да чуете в Soundcloud и Spotify


Прочетете повече: Ваня Василева за храненето и спорта


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required