Тези тенденции при ботушите ще вървят с всичките ви тоалети тази есен

мадамско корица мода

Есента е идеалният сезон да обновим гардероба си с едни стилни и удобни ботуши.

🎧 Слушай статията:

Независимо дали искаме да изберем небрежен, шикозен или изтънчен външен вид, има чифт ботуши за всеки от нас. От широки ботуши до диско вариации, тук са най-добрите ботуши, които да носите тази есен.

Широки ботуши

Като най-желаните модели за сезона се открояват широките ботуши, понякога изключително плисирани. Удобни и с подчертани линии, тези нови изкушения разчупват визията за максимално въздействие и подобряват всяко облекло. Забелязване по улиците на Седмицата на модата в Копенхаген пролет-лято 2024, но също и на няколко модни писти за есен-зима 2023-2024, тези ботуши се характеризират със свободна кройка на краката и лесна и секси естетика.

черни ботуши
Източник: Y/Project

Байкърски ботуши

Точно в гръндж вълната на времето, байкърските ботуши бързо превзеха краката на модерните момичета през 2010-те, внасяйки известна безгрижна и готина доза във всеки тоалет. Тази година те се завърнаха, благодарение на Miu Miu, които вече предложиха вариация на тези модели в унисон с байкъркор тенденцията, която се появи на няколко подиума.

есенен тоалет
Източник: Elsa Hosk

Каубойски ботуши

Ако старият мит за американския див запад излъчва идеята за мълчалива и чувствителна мъжественост, то през 2023 г. виждаме модерна женствена версия. По модните подиуми на ревютата за пролет-лято 2023 творците се забавляваха да преразгледат няколко вече емблематични силуета на обувки, като мулето и Мери-Джейн, като им вдъхнаха детайли, директно вдъхновени от американския Запад. В Prada или дори Bottega Veneta обувките се открояват с издължени заострени върхове и характерни скулптурни високи токчета на каубойски ботуши, които са особено популярни сред модерните момичета, включително Емили Ратайковски, Рита Ора и Дуа Липа.

черни ботуши бежов панталон
Източник: Bottega Veneta

Диско ботуши

Диско лудостта отново превзема нашия гардероб този сезон. Ако вече го видяхме на много панталони през последната Седмица на модата по модните подиуми на Loewe и Ami, той се предлага и под формата на обувки и по-точно ботуши. Вижда се особено в AZ Factory и Bally.

черен тоалет
Източник: AZ Factory


Пастелни ботуши

Свежа и пикантна цветова палитра от деликатни сладоледени нюанси, които изграждат шикозен и изискан силует. В началото на учебната година модата се фокусира върху пастелни хроматични отблясъци, пълни с мекота между сладко розово, лилаво и дори небесно синьо.

версаче тоалет
Източник: Versace

Прочетете повече: Подгответе се за есен 2023!MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required