Какво да правим през есента?

мадамско корица есен

С настъпването на есента, времето се разваля, а възможностите за открити занимания все повече намаляват…

Есента е сезонът на носталгичните настроения, настинките и общо взето влизането отново в досадната рутина на живота. Времето е лошо, дните стават еднообразни, а разходката в препълнения мол, ни звучи като ужасна идея. Ето няколко идеи как да разнообразието ежедневието си.

Започнете с фитнес или групови тренировки

Есента е като Нова година. „От понеделник започвам да тренирам“ е изречението, което всеки един от нас е изричал в даден момент. И макар че понякога трудно намираме мотивация да тренираме, изграждането на този навик, освен че ще ви държи във форма, ще подобри и настроението и ще ни спести време в чудене какво да правя в този един свободен час днес. По-добрата алтернатива от седенето на дивана, нали?

Купете си книги

Нищо не казва, че е есен по-добре от печенета тиква, чая и книгата. Книгите са може би най-любимото занимание, което ни обогатява и отпуска. Открийте нови рецепти 

За никой от нас не е  тайна, че с развалянето на времето, апетитът ни се повишава. Намирането на нови рецепти може да се окаже интересно занимание дори и за децата. 

жена готви
Снимка: Freepik

СПА у дома

Ако финансово не може да си позволим да пътуваме по скъпи спа хотели, то можем да докараме спа-то у дома. Задължителните елементи са свещите, горещия душ или вана, отпускаща музика, а защо не и чаша вино! 

#Новохоби

Никога не е късно да се запишем на онлайн курс по интериорен дизайн, още повече сега, когато почти всяко обучение може да бъде изкарано онлайн. Може да експериментирате и с физически курсове като конна езда, плетене, грънчарство и много други. Реденето на пъзел, също е добро занимание, което ще ви пребори в скуката и ще ви спести излизането навън, когато времето е гадно.

жена седи на стол в офис
Снимка: Freepik

Прочетете повече: Международният ден на кафето – рецепти за напитки и сладкиши с кафеMADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required