HomeИНТЕРЕСНОПътят към себереализацията не е права линия 

Пътят към себереализацията не е права линия 

замислена жена гледа образа си в огледалото

Пътят към себереализацията не е права линия 

В непрекъснато развиващият се живот, пътят към себереализация е този, който мнозина търсят, но малцина наистина намират.

В интервю с нас, ментора за системна трансформация и финансова реализация, Краси Ангелова,споделя: „Пътят към себереализацията не е права линия“. Това пътуване, изпълнено със своите уникални предизвикателства и триумфи, изисква повече от просто амбиция. Изисква устойчивост, търпение и дълбоко разбиране на себе си.

Един от най-често срещаните капани, с които се сблъскват хората, е желанието за незабавно удовлетворение. Краси споделя, че при нея идват много хора, казват „притеснявам се“, не използват думата „страх“. Тя разгледа един пример: „Притеснявам се да заявя цена на услугите ни“. 

Много хора имат затруднения и се притесняват, когато трябва да определят цената на своите услуги. Тези вътрешни съмнения и чувства се улавят интуитивно от страната на клиента поради енергийния заряд, който излъчваме. Всеки човек е свързан с околната си среда чрез енергийни връзки и често можем да усетим атмосферата на даден текст, ситуация или диалог. За да постигнем желаната от нас реализация и успех, е от съществено значение да преодолеем тези вътрешни страхове, съмнения и притеснения.

Той какво ще си помисли? Те какво ще кажат? Това си е тяхна работа

сериозна млада бизнес дама мисли
Снимка: Freepik.com

Не трябва да ни вълнува прекалено много какво мислят или казват другите, а да се концентрираме върху нашите силни страни и умения. Вместо да се разпиляваме между различни дейности и хобита, трябва да намерим това, в което сме наистина добри и да инвестираме време и усилия в неговото развитие.

В наши дни светът е изключително динамичен и променящ се. Затова е важно да продължаваме да учим, адаптираме се и повишаваме квалификацията си, за да останем актуални и конкурентоспособни на пазара.

Осъзнаването на собствената различност и уникалност в живота може да предизвика чувства на страх и притеснение

Въпреки това, никой успешен човек не се срамува от своята индивидуалност. За да се реализираш в областта, която желаеш, първо трябва да го визуализираш в ума си, освобождавайки себе си от всички страхове и блокажи. Манифестирането на желанията става, когато човек действа извън установените рамки и граници, като пренебрегва социално наложените ограничения или „матричен модел“. Всичко в живота е възможно, когато предприемем действия ежедневно, като следваме своята визия и стремеж. Човек често може да се чувства изморен или без енергия и естествено е да иска почивка. Важното обаче е да продължава напред, да предприема действия и да си задава въпроси относно своята реализация и цели.

„Живея в малък град и не мога да се реализирам“

Много хора носят ограничаващи убеждения, които считат, че обстоятелства като местоживеене или познанства могат да пречат на успеха им, но истината е, че реализацията и успехът зависят предимно от личното отношение и начина на мислене. 

„Аз също живея в град Плевен. Но няма никакво значение къде си. Важен е начинът на мислене. Ако ти мислиш, че мястото, на което живее, те ограничава, така и ще стане. Ако си мислиш, че мястото, където живееш, няма абсолютно никакво значение и не влияе на развитието ти, то това ще бъде реалност“, споделя Краси Ангелова.

Местожителството, градът или държавата, в която човек живее, не трябва да служат като оправдание за липса на успех или амбиции. Начинът, по който мислим за обкръжението си и за себе си, определя нашата реалност. Вярата, че всичко е възможно и амбицията да се преодолеят вътрешни бариери и убеждения, са ключови за реализацията на личните и професионални цели.

Всеки човек има потенциала да достигне до мястото, на което желае да бъде. Разликата между тези, които успяват, и тези, които не успяват, е в предприеманите действия и търпението по пътя към целта. Ежедневните малки стъпки и усилия могат да доведат до големи промени и реализация на мечтите.

Ключови цитати на Краси Ангелова от нашето интервю с нея

„Пътят към себереализацията не е права линия“ – Този цитат подчертава, че пътят към разбирането на себе си и постигането на целите е изпълнен с обрати. Това е напомняне, че неуспехите и отклоненията са естествена част от растежа.

„Често подценяваме силата на малките стъпки“ – Краси подчертава колко е важно нещата да вървят стъпка по стъпка. Дори напредъкът да изглежда бавен, всяко усилие е от значение.

„Вашият начин на мислене е най-мощният ви инструмент“ – Този цитат подчертава значението на положителното и ориентирано към растеж мислене. Начинът, по който човек възприема предизвикателствата и възможностите, може да направи огромна разлика в тяхното пътуване.

„Заобиколете се с хора, които ви повдигат“ – Компанията, която човек поддържа, може да има дълбоко въздействие върху тяхната мотивация и перспектива. Краси съветва да търсите подкрепящи и позитивни хора.

„Прегърнете промяната, дори и да е неудобна“ – Промяната е неизбежна и макар да може да бъде плашеща, често е необходима за растеж. Краси насърчава читателите да приветстват промяната и да я видят като възможност.

Краси Ангелова, като ментор, има за цел да насочва хората към себереализация. Чрез думите си тя предлага мъдрост и насърчение, подчертавайки важността на мисленето, компанията, която човек поддържа, и стойността на приемането на промяната. Ако и вие желаете да разкриете пълния си потенциал, да разберете своите силни и слаби страни и да започне да работите за промяна на своя живот, може да заповядате на 17 октомври от 10:00 ч. в Експо Хотел. Билети може да закупите от ТУК. Първите 5 души, закупили билет, ще получат 10% отстъпка от цената на билета с код MADAMSKO10.

Банер Трансформация без сценарий с Краси Ангелова

Прочетете повече: Психоматиката – връзката между тялото и психиката


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: