HomeКРАСОТАПантенолът и предимствата му за кожата

Пантенолът и предимствата му за кожата

жена с акне

Пантенолът и предимствата му за кожата

Овлажнява и придава нов облик

🎧 Слушай статията:

Какво е пантенол?

Пантенолът е прекурсор на пантотеновата киселина (или витамин В5), ключова съставка в много козметични продукти за грижа за кожата. Неговата слава расте главоломно и възстановяващите му действия привличат все повече дами през последните години.

Пантенолът е овлажнител, което означава, че задържа вода в тялото и я съхранява за по-дълго време. Тези свойства означават, че е идеален, когато става въпрос за сияен вид на кожата. Освен това действа като емолиент(може да овлажнява и успокоява кожата).  Допълнително е способен да я предпазва от факторите на околната среда и стреса върху кожата. 

Снимка:Cetaphil.com

Какво прави пантенолът за нашата кожа?

Според Cetaphil.com, молекулярната структура и химичните свойства на пантенола благоприятстват за подмладяване и имат благоприятен ефект при различни кожни проблеми. Кожата се чувства по-здрава и е в пъти по-мека след редовно нанасяне.

Още малко от основните ползи

Овлажнява кожата

Пантенолът е чудесна хидратираща съставка. Изследвания показват, че намалява трансепидермалната загуба на вода (вода, която се изпарява през кожата). Продуктите, съдържащи само 1% пантенол, могат бързо да хидратират кожата, което води до по-еластично усещане и външен вид.

Това означава, че пантенолът е идеален за типове кожа, които са подложени на особено стресови фактори на околната среда, като суров климат, климатик или централно отопление. Способността на пантенола да се бори с трансепидермалната загуба го прави идеален за справяне със стреса, който този тип фактори причиняват. Термометрите измерват все по-ниски градуси, което е показател, че е време да променим рутината си. Трябва да се грижим все по-внимателно за кожата си.Помага за поддържане на кожната бариера

Омекотяващите свойства на пантенола помагат за поддържане на здрава кожна бариера. Вашата кожна бариера се състои от естествени масла и липиди, които предпазват кожата ви от загуба на вода, алергени и бактерии. В следствие на това, всъщност кожата изглежда като нова, получавайки нужната хидратация.


Прочети повече: Синдром на поликистозни яйчници – колко е опасен?


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: