HomeИНТЕРЕСНОНаръчник за стартъпите от Дейвид С. Кидър

Наръчник за стартъпите от Дейвид С. Кидър

корица наръчник за стартъпите телефон

Наръчник за стартъпите от Дейвид С. Кидър

В книгата на Дейвид С. Кидър „Наръчник за стартъпите” петима основатели на успешни компании споделят своите тайни.

Те разкриват как с наръчника можете да развиете вашия стартиращ бизнес и да го превърнете в успешна компания. Вече знаете, че е много важно да бъдете всеотдайни, страстни и посветени. Но, както ще видите, необходимо е малко повече от това, за да успеете с компанията си.

С „Наръчник за стартъпите“ ще получите възможността да стъпите колкото се може по-рано на пазара и да бъдете подготвени за проблемите, които неминуемо дебнат в бизнеса. Ключово за успеха ви може да бъде и знанието как да превърнете неизползваните си ресурси в нови продукти и услуги. Не забравяйте да следвате собствената си представа за бъдещето и не споделяйте бизнес плановете си пред всеки. Мисловните картини, които създавате в ума си с вдъхновение и ентусиазъм, могат да ви вдъхнат сили да се справите с всяко изпитание. Освен това отделете време и внимание, за да изградите здрави връзки със своите служители и клиенти. Тяхната лоялност може да бъде особено важна за успеха на начинанието ви. Не се фокусирайте само върху настоящите проблеми, с които се сблъсквате – не забравяйте, че бъдещето е от значение. В „ Наръчник за старптъпите“ ще научите и много повече за бизнеса и как да избегнете бъдещи грешки.

Какво друго ще научите от „Наръчник за стартъпите”?

Дейвид С. Кидър е подбрал поучителните и вдъхновяващи бизнес истории на Рийд Хофман, Сара Блейкли, Робин Чейс, Сет Голдман и Хосейн Рахман. Тези доказали се в различни сфери личности са се сблъсквали с предизвикателствата пред един прохождащ бизнес и са постигнали успех. Позволете им като специалисти да ви научат как да успеете и вие с вашата компания.

Когато Хофман създаде социалната мрежа за професионалисти, мнозина считали идеята му за обречена на провал поради съществуващите методи на набор на персонал. Въпреки началния скепцитизъм и трудностите в намирането на инвеститори, той използва иновативен подход, като разработва функция, позволяваща на потребителите да сканират адресните си книги и да търсят вече регистрирани знакоми или да поканят други да се присъединят. Тази стратегия ускорила разширяването на мрежата и спомогнала за нейния успех.

Създайте си мисловни представи за бъдещето и запазете модела на своя бизнес в тайна

В наръчника Сара Блейкли, основател на компанията за трикотаж „Спанкс“, споделя че е имала ясна визия за своите цели и е използвала мисловни картини за мотивация и насърчение. Въпреки че не е знала как точно ще постигне своите амбициозни цели, тя се е концентрирала върху тях, като използва тази мотивация, за да продължи напред. Например, още като ученичка, тя е мечтала да участва в шоуто на Опра Уинфри и е използвала тази мечта, докато през 2000 година Опра заявява, че Спанкс е един от нейните любими продукти.

Въпреки ентусиазма около нова бизнес идея, е важно да бъдете осмотрени в споделянето й. Прибързаното обсъждане на идеята ви с околните може да доведе до сблъсък със скептицизъм или риск от кражба на концепцията. Например, родителите на Блейкли били силно скептични, когато тя им съобщила идеята си за чорапогащници без ходила. Предпочитайте да обсъждате бизнес плановете си само с потенциални инвеститори, докато фирмата ви не стане стабилна и успешна.От неефективно използваните ресурси създайте нови продукти и реагирайте своевременно на проблемите

Мнозина хора използват своите автомобили само 5% от времето, като остават паркирани останалото време. Робин Чейс осъзнава тази неефективност и основава компания за отдаване на автомобили под наем на часова база. За да създадете успешен стартъп, е важно да разпознаете неефективно използваните ресурси и да предложите решение. Друг подход е преосмислянето на съществуващи продукти или услуги. Например, мобилните телефони, които преди бяха използвани предимно за обаждания, вече се използват като многофункционални устройства.

Въпреки качеството на вашата бизнес идея, е необходимо да реагирате своевременно на предизвикателствата. При среща с проблеми, не се отказвайте, а търсете решения и бъдете откровени с вашите клиенти. След като Робин Чейс открила финансов проблем в началните етапи на своя бизнес, тя решила да повиши цените с 25%. Въпреки опасенията си, когато информирала клиентите си, повечето от тях били готови да плащат повече за услугата, която ценят.

Кратка биографична справка

Дейвид С. Кидър е предприемач, инвеститор, лектор и автор на книги. Той завършва Технологичния институт в Рочестър. През 2008 година получава наградата „Предприемач на годината“. Неговите книги се превръщат в бестселъри на „Ню Йорк Таймс”. Дейвид приема като своя мисия това да помага на другите да израстват и да се справят с предизвикателствата на новото време. Той е желан лектор и е изнасял бизнес лекции на различни места по света. Като инвеститор Кидър участва в повече от 30 компании. Освен това той е един от основателите и е главен изпълнителен директор на Бионик – стартъп, ориентиран към визионерски съвети за растежа на големите предприятия.


Прочетете повече: Мостът Между Самосъзнанието И Финансовите Навици

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: