Топ съвети на специалисти от Арена на красотата 2023

Арена на красотата

43-то професионално международно изложение ARENA OF BEAUTY PROFESSIONAL завърши изключително успешно и отново събра на едно място най-големите имена в бюти индустрията.

MADAMSKO бе сред основните медийни партньори на специализираното В2В изложение, което се проведе от 6-ти до 8-ми октомври в Inter Expo Center. Три дни, в които лидери в различните сектори на бюти индустрията показваха своите иновации, участваха в демострации и конкурси, споделяха тенденциите за предстоящата година.

Гримират момиче
Снимка: Arena of beauty

В специалния кът – студио на MADAMSKO

Алекса Димитрова и Мартина Суботинова от редакторския ни екип направиха ексклузивни интервюта с част от участниците. Специалистите разказаха повече за своя бранш и най-новите тенденции в него. Специално за нашите последователи и читатели, те дадоха топ съвети от различните сфери на красотата.

Дивна от Свиден дар сподели, че най-важно е доброто почистване на лицето. На второ място – да не купуваме продукти, които са модерни, а такива които работят за нас. Вижте повече >>>

Научихме ключови съвети за маникюристите

от специалиста и обучител Цветелина Иванова. Цветелина е притежател на няколко златни и сребърни медала от нейл шампионати в страната и чужбина. Тя е автор на първото учебно помагало “Маникюр. Педикюр. Ноктопластика – за начинаещи и напреднали“.

Според Цвети най-важен е изборът на преподавател. На второ място – да не се купува всичко, а само основните неща. И не на последно място тя обясни, че базовите курсове не са достатъчни.

По време на изложението, имахме удоволствието да се запознае с Иво Балевски, който е основател на Balevski and Kirov – бутиково предприятие, специализирано в преработката на шипки. Екипът им вярва, че най-богатата на витамини шипка в света расте точно в България.

Те произвеждат Essential храни, хранителни добавки и студено пресовано масло. На изложението представиха козметична серия, която се базира изцяло на шипковото масло.

Запознахме се и с Bether Cosmetics, български бранд за натурална козметика от етерични масла – от Роза Дамасцена, Лавандула и Маточина. Ето какво ни разказаха те >>>

Посетителите на изложението имаха възможност да се запознаят с новите професионални марки на пазара, да се информират за иновативни продукти, терапии, услуги и обучения, както и лично да изпробват някои процедури. Част от изложението бяха специализирани учебни центрове и школи, както и водещи български и чуждестранни експерти.

посетителите на Арена на красотата
Снимка: Arena of beauty

През тази година изданието представи нови продукти и изключително професионална програма

Специалисти засегнаха темите за европейските козметични стандарти, тенденциите в козметичната индустрия от идеята до реализацията и много други. На сцената бяха демонстрирани нови технологии и продукти от последно поколение.

Проведе се и първото за България международно състезание за бръснарство и фризьорство,

където жури бяха Боб Кубеса, Парис Пурзитидис и Асен Налбантов. Участниците се състезаваха в 3 различни категории и Grand Final. Победител стана Мартин Христов от София.

Участниците в състезанието
Снимка: Arena of beauty

Гледайте всички ексклузивни интервюта на MADAMSKO в Инстаграм и TikTok профилите ни.


Прочетете повече: Повече от 200 бранда ще представи 40-ото издание на „Арена на красотата“


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required