HomeИНТЕРЕСНОНе е нужно да си луд по време на работа?

Не е нужно да си луд по време на работа?

корица не е нужно да си луд по време на работа

Не е нужно да си луд по време на работа?

Книгата “Не е нужно да си луд по време на работа” е издадена през 2018 година.

Авторите Джейсън Фрайд и Дейвид Хайнемейер Хансън учат компаниите как да увеличат производителността и да подобрят ефективността на работата. Едно от условията да се постигне това, е като се поставят разумни граници на часовете за работа. Фрайд и Хансън дават пример с тяхната компания за уеб приложения “Бейс кемп“ като място за спокойна работна среда.

Фирмите не трябва непрекъснато да увеличават производството или пазарния си дял, за да бъдат успешни. Вместо това те могат да увеличат печалбата си, като работят върху по-малки проекти с кратки срокове. Друг съвет, който дават, е да бъдат премахнати излишните бизнес практики, които разсейват работниците. По този начин се подобрява работния процес. Компаниите е необходимо да насърчават служителите си да използват времето по-ефективно, вместо просто да стоят по-дълго на бюрото си. По този начин се избягват преумора и прегаряне, а също така се постига баланс между личния и професионалния живот.

В съвременния свят е нормално служителите да увеличават часовете на работното си време. Амбициозните работници, желаещи да впечатлят шефа, остават по-дълго в офиса или продължават да работят от вкъщи след осемчасов работен ден. Предприемачите също непрекъснато увеличават работните си часове и гонят непостижими срокове. Въпреки това много от тях все още се чувстват неспособни да изпълняват необходимите задачи.

Какво друго ще научите от „Не е нужно да си луд по време на работа“?

Авторите на книгата съветват компаниите да елиминират разсейването в офиса и да назначават служителите си на 40-часово седмично работно време или дори по-малко. Според Фрайд и Хансън компаниите, които постоянно увеличават работно време, са неустойчиви и нежелани. Ограничаването на броя часове, които работниците прекарат офиса, е добра първа стъпка. Мениджърите обаче трябва да са готови да приемат допълнителни мерки, за да гарантират, че нивата на стрес са сведени до минимум.

Повечето срещи на живо могат да бъдат избегнати или заменени с писмени съобщения

Въпреки че някои фирмени срещи са изключително важни, много от тях прекъсват работния процес на служителите и губят времето на екипа. Вместо да провеждат разсейващи срещи, ръководителите на екипи могат да напишат в писмена форма това, което искат да кажат на служителите си. По този начин могат да гарантират, че се съобщава само необходимата информация. В статия на списание Харвард Бизнес Ревю от 2018 година се обяснява, че срещите с по-малко хора са по-ефективни. Те позволяват по-кратка комуникация и по-малко разсейване. В идеалния случай осем или по-малко членове на екипа трябва да присъстват на срещата. На всички срещи на живо се изисква от служителите да си водят бележки, които след това могат да се споделят с целия персонал. Провеждането на срещи с по-малко присъстващи, прави подобни събирания по-ценни и позволява на ръководителите да преценят кога едни такива срещи са ползотворни и кога могат да бъдат премахнати напълно.

Компаниите трябва периодично да преразглеждат съществуващите стандарти на работното място

Фирмите е нужно да бъдат гъвкави и да се променят. Само така могат да изградят разумен и печеливш бизнес модел. Един от най-добрите начини, които лидерите могат да използват за преразглеждане на фирмените практики, е разговор със служителите. Искрен и честен разговор разкрива кои са предизвикателствата, пред които работниците са изправени. Шефовете трябва да изслушват подчинените си внимателно и да се интересуват от тяхното мнение. Обратната връзка е изключително важна за създаването на успешна работна среда.На работно място често има прекалено много разсейвания, които водят до ниска ефективност

Лесно е да се обвинява Интернет и онлайн разсейването за лошата производителност. Като цяло обаче традиционните офиси често причиняват това. На много работни места служителите пречат на колегите си, като говорят непрекъснато или задават въпроси. Много често тези, които трябва да говорят по телефона, седят близо до тези, които се нуждаят от концентрация и тишина. Компаниите могат да се борят с разсейването в офиса, като вземат пример от библиотеките.

След направени проучвания, изследователите установяват, че когато компаниите създават така наречените отворени офис пространства, служителите са по-склонни да изпращат имейли, СМС или друг вид онлайн съобщения на своите колеги. Според проучването работниците, които се чувстват наблюдавани от другите в офиса, се опитват да изглеждат възможно най-заети, за да не бъдат притеснявани и ангажирани със странични неща. Тъй като отворените офис пространства пречат на чувството за неприкосновеност, служителите търсят други начини да гарантират, че околните няма да ги безпокоят. Проучването също така установява, че хората комуникират по различен начин с имейл и по време на срещи лице в лице. Изследователите предлагат на компаниите да преосмислят дизайна на офисите с отворени площи и да гарантират, че служителите имат достатъчно уединение за работа и концентрация.


Прочетете повече: Мостът Между Самосъзнанието И Финансовите Навици


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: