HomeИНТЕРЕСНОТайните на изкуствения интелект

Тайните на изкуствения интелект

Книгата Дигитални истории

Тайните на изкуствения интелект

От журналистиката до алгоритмите на изкуствения интелект – Георги Караманев съчетава старата и новата си професия в уникален сборник с разкази „Дигитални истории“.

По време на нова дигитална революция в световен мащаб, стартиралият като сайт проект на Караманев прераства в блестящ сборник с 32 разказа, които обясняват на достъпен език наглед мистериозния и сложен свят на технологиите.

Георги Караманев
Снимка: Ciela

Кой си ти, ChatGpt? Уловиха ли ни окончателно технологиите в мрежите си? И накъде ще ни отведат те?

Георги Караманев разглежда възможностите изкуственият интелект да създава изкуство или да предвижда престъпления. Обяснява защо фалшивите новини се разпространяват много по-бързо от реалните. Изследва ролята на социалните мрежи в живота ни.

Книга Дигитални истории
Снимка: Ciela

Спира се на въпроси като – ще вярва ли бъдещият ИИ, или ще иска да бъде Бог

Какво ще се случи, когато той започне да прилича на човек и ще имаме ли нужда от една Сара Конър, за да избегнем сблъсъка с терминатор и Апокалипсиса?

Събраните в тази книга текстове ще ви отведат навътре в мрежата, където човешките действия имат крайната дума как ще изглежда светът от утре.

Написани с чувство за хумор, любопитни и все пак задълбочени, тези 32 „Дигитални истории“ са началото на почти необятен разговор за бъдещето, което сякаш пристигна с взлом в ежедневието ни.

А стартиралият на хартия диалог  ще продължи и на 26 октомври

От 19:00 ч. в литературен клуб „Перото“  самият Георги Караманев ще ни потопи в своите „Дигитални истории“. Заедно с него ще бъдат водещият на подкаста „Свръхчовекът“ Георги Ненов и дигиталният артист и фотограф Ивайло Петров.

Каним ви на един отворен разговор за ИИ, книгите и хората. 

https://www.facebook.com/events/247781244895046


Прочетете повече: Изкуственият интелект и границите на творчествотоMADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: