HomeМЕСТАЛюбими софийски улици за разходка

Любими софийски улици за разходка

корица център град

Любими софийски улици за разходка

Макар и с развалянето на времето, централната част на града си остава все така предпочитана за разходка.

🎧 Слушай статията:

Разходките в центъра на любимата ни София винаги са едно незабравимо изживяване.

Столицата не спира да ни изненадва с много нови места за почивка, за похапване, пазаруване и какво ли още не. Градът е символ не само на новото, но в себе си съдържа не малко исторически и архитектурни попаднения.

Софийските улици, особено в центъра на града, крият не само спомена на отминали епохи, но и понякога не чак толкова приятна миризма и, повярвайте ми, музика. Музикантите се намират навсякъде и по всяко време. Зад всеки ъгъл ще чуем различна мелодийка и ще се потопим в съвсем различен свят.

Ето няколко предложения за есенна разходка в центъра на града.

Улица Будапеща

улица Будапеща

Не малка улица, с много интересна история. Намира се на третата пресечка на бул. „Княз А.Дондуков“ след Народното събрание, посока Софийската опера. Самата улица е интересна с това, че на нея може да се натъкнете на нещо много необичайно. Виждали ли сте Античен Амфитеатър поместен в сградата на съвременен хотел. Освен това самата улица се изкачва по едно малко хълмче, което излиза на една от най-емблематичните улици на София – ул. Московска. От самите стълбички се открива невероятна гледка на север, която акцентира, разбира се, към ТЕЦ „София“.

Улица Малко Търново

Друга любима улица за повечето софиянци. Намира се в непосредствена близост до улица „Будапеща“, „Московска“ и бул. „Дондуков“ Самата улица е интересна с това, че изцяло се състои от стълби и до момента все още е предпочитана локация за правене на фотосесии.

Улица Париж

улица Париж

Нека бъдем честни, всички улички по протежението на ул „Московска“ притежават някаква неземна красота и те карат да се пренесеш в други архитектурни епохи. В случая улица „Париж“ наистина притежава нещо парижко в себе си. Известна е като алеята на художниците, заради това, че не малък брой художници продават картините си на тази улица.Улица Сан Стефано

улица Сан Стефано

„Сан Стефано“ заедно с „Шипка“ и „Оборище“ са известни улици и предпочитани за разходка, най-вече заради архитектурата на сградите в тях. И не говоря само за сградите. На „Сан Стефано“ можете да видите най-интересни колчета, стълбове и огради, които те пренасят в миналото… Самият квартал около „Докторски паметник“ и сега е населен от хора, които са част от аристокрацията и най-вече внуците на преподаватели на Софийския университет, военни, лекари и архитекти. И до днес тези улици ни вдъхват чувство за уют и принадлежност, особено сега през есента.

Цариградско шосе

локално цариградско

Локалното на „Цариградско шосе“ от страната на Софийския университет до Орлов мост също си заслужава да се види. Пък ако продължите и по „Цар Иван Асен II“, със сигурност няма да съжалявате.


Прочетете повече: Изоставените от българи села, пленени от чужденциMADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: