HomeКРАСОТАКарбокситерапията: Бъдещето на красотата и здравето на кожата

Карбокситерапията: Бъдещето на красотата и здравето на кожата

Жена с красива кожа позира

Карбокситерапията: Бъдещето на красотата и здравето на кожата

В света на модерната козметология, където иновациите непрекъснато трансформират представите за красота и грижа за кожата, една терапия се откроява с изключителни резултати и нарастваща популярност — карбокситерапията. Известна със своята способност бързо и безболезнено да детоксикира, да затегне кожата и да подобри нейния тонус и еластичност, тази терапия става все по-желана в салоните за красота по цялата страна.

Какво е Карбокситерапия?

Процедурата се базира на използването на RIBESKIN CARBOXY COMBO CO2, южнокорейска иновация в областта на професионалната козметика. Терапията предизвиква производството на голямо количество въглероден диоксид върху кожата чрез реакция между натриевия бикарбонат в гела и активаторната хартия. Този процес не само детоксикира кожата, но и стимулира кръвообращението и обогатяването ѝ с кислород. Карбокситерапията е на пазара в България вече 6 години и може да бъде намерена в голяма част от салоните в страната.

Принцип на действие и ефекти

Интересното при карбокситерапията е начинът, по който въглеродният диоксид, освободен върху кожата, се абсорбира от клетките. Той кара червените кръвни телца да освобождават кислород, като така стимулира кръвообращението, метаболизма, протеиновия синтез и изхвърлянето на токсините. Резултатите от карбокситерапията са впечатляващи – тонусът и еластичността на кожата се подобряват, воднолипидният баланс се стабилизира, а пигментациите се изсветляват. Клиентите съобщават за видимо подмладен и озарен вид на кожата.

Какво усещаме по време на процедурата?

Клиентите обикновено усещат леко парене и пощипване в началото на терапията, първите 2-4 минути. След отшумяване на първоначалната бурна реакция, лицето се успокоява.

Продукти за карбокситерапия

Какви са ползите от карбокситерапията?

Карбокситерапията намира широко приложение както в лицевите, така и в телесните процедури. Използва се за стягане на кожата на лицето, свиване на порите и добавяне на блясък, а при приложението ѝ върху тялото помага за оформяне на силуета, лечение на целулит, стрии и белези. Неслучайно карбокситерапията се прилага след липосукции, лазерни процедури, инвазивни естетични и дерматологични процедури.

Кой може да приложи процедурата?

Тази процедура се извършва в специализирани козметични студиа, където експертите подбират предварителното почистване и метода на приложение, за да се усилят ефектите от терапията.

Кои са RIBESKIN?

RIBESKIN е южно-корейска марка професионална козметика, представена от Бюти Профи ЕООД и позната на българския пазар преди всичко с карбокси терапията за лице и тяло Carboxy Combo CO2: терапия за експресен детокс, свиване на порите, моментален лифтинг и повишаване на тонуса и еластичността. Продуктите са предназначени за професионална употреба и са преминали успешно всички клинични проучвания. Високата ефективност на марката RIBESKIN ® се дължи на съдържанието на естествени съставки,  които осигуряват незабавни резултати.

Carboxy CO2 Combo т.е. карбокситерапията, характеризираща се с множеството си функции, може да се използва както самостоятелно, така и в комбинация с други терапии за постигане на оптимални резултати.

За повече информация, свържете се с екипа на Beauty Profy тук: www.beautyprofi.net

Всички елементи на карбокситерапията

Графична визия която съдържа текст „Тази статия е част от медийното партньорство на MADAMSKO с АРЕНА НА КРАСОТАТА 2023“

Прочетете повече: Как да се грижим за кожата си през студените месеци?


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: