HomeИНТЕРЕСНОКак да приложим древните тайни за успех в бизнеса?

Как да приложим древните тайни за успех в бизнеса?

Най-великият търговец на света

Как да приложим древните тайни за успех в бизнеса?

Според Ог Мандино пътят към успешния бизнес не включва изучаване на книги и използване на различни методи. Единствено е необходимо да станем по-добри хора и да развием правилни навици.

Ог Мандино смята, че всеки търговец може да стане велик, като придобие определени качества. Някои от тях са оптимизъм, упоритост, овладяване на емоциите, самоусъвършенстване и други. Всички те не само съдействат на хората да постигнат целите си, но също така им помагат да станат по-добри и състрадателни.

“Най-великият търговец на света“ е книга за философията на живота и не се отнася само за това да станете успешни в бизнеса

Ог Мандино създава десет така наречени „свитъка“, които човек трябва да изпълнява за успешен бизнес. Те са: Свитък I – Формиране на добри навици. Свитък II – Посрещане на всеки ден с любов и признателност. Свитък III – Проявяване на упоритост до победа. Свитък IV – Изграждане на мирогледа „Аз съм най-голямото чудо“. Свитък V – Изживяване на всеки ден, сякаш е последният. Свитък VI – Овладяване на емоциите. Свитък VII – Силата на смеха. Свитък VIII – Увеличаване на собствената стойност. Свитък IX – За всичко трябва действие. Свитък X – Молитва към Бог за напътствие.

Независимо от професията, всички ние продаваме нещо на другите хора. За тези, които се занимават с маркетинг и продажби, е изключително важно да усвоят принципите, изложени в тази книга. Според Ог Мандино останалите хора също прекарват много време в опити да продадат нещо. Това може да са собствените им заложби и умения, които представят по време на интервю за работа или изразяване на мнение, изказано в социалните мрежи.

Книгата помага на читателите да продават по-добре, като променят някои свои качества и подхождат към продажбите по внимателен и философски начин. Само като изградите по-добри житейски навици, можете да станете най-добрият търговец в света! Книгата е за тези, които искат да се развиват по-успешно в професионалния си живот, както и за всеки, който желае да стане по-добър човек.

За да успеете в бизнеса и в живота, трябва да си изградите добри навици

Как можете да сте сигурни, че давате най-доброто от себе си? За съжаление, по-голямата част от ежедневието ни е пълна с лоши привички. Това са неща, които вършим, без да се замисляме, и те често ни правят непродуктивни и нещастни. Например един такъв лош навик е излежаването твърде дълго сутрин. Това определено може да ви накара да закъснеете за работа. Много хора знаят, че заради тези десет минути излежаване ще бъдат стресирани по-късно. Въпреки това продължават да мързелувате всяка сутрин. Ог Мандино смята, че за да премахнете лошите навици, трябва да ги замените с добри. Те се създават, като ги повтаряте ежедневно, докато станат част от живота ви.

Например, ако искате да спрете да се излежавате сутрин, трябва да настроите алармата и да станете веднага, щом тя звънне. След това е необходимо да закусите здравословно и може би да направите малко упражнения. Това са добри навици, които си заслужава да развивате.

Въпреки че в началото тази рутина е трудна за изпълнение, в крайна сметка ще ви помогне да водите по-качествен начин на живот. Създавайки си този полезен навик, вие ще победите лошия, който само изсмуква времето и енергията ви.

Успешният търговец показва любов всеки ден

Преди хората да решат да купуват от вас, те трябва да ви се доверят. Как можете да спечелите доверието на другите? Чрез демонстриране на любов при всяка възможност. Започнете, като си казвате: „Ще посрещна деня с любов и признателност. Днес решавам да обичам всичко и всички“. Когато говорите с друг човек, уверете се, че изразите, които използвате, отразяват вашата обич. Ог Мандино смята, че думите, изказани с любов, имат голяма сила.

Например, когато говорите мило и любезно с тези, които всъщност не харесвате, това може да помогне да ги превърнете от противници в приятели. Да действаш от позицията на любовта е жизнено важно. Един от начините да направите това е следващият път, когато срещнете някого, да си повтаряте наум думите: „Обичам те. Обичам те. Обичам те.“ Това ще повлияе на езика на тялото и изражението на лицето ви. Ще станете по-отворени, ще се усмихвате повече, очите ви ще светнат и тонът на гласа ви ще стане по-дружелюбен.

Този начин на взаимодействие също така ще отвори сърцето на другия за вас. Как обаче едно такова мислене и говорене може да повлияе на бизнеса ви? Когато думите, които говорите, са мили и изпълнени с любов, имате по-голям шанс да спечелите клиентите си. Също така ще можете без големи усилия да се отличите от конкуренцията си. Ако непрекъснато се отнасяте към другите хора с любов, например като ги хвалите за добрата им работа, в крайна сметка те ще започнат да се държат по същия начин с вас.Добрият търговец трябва да бъде уникален и никога да не се предава

Понякога е много лесно да се откажете, след като сте преживели лична драма или някаква трудност. За щастие, има някои неща, които можете да направите, за да се върнете в правия път и да създадете успешен бизнес.

Първата стъпка е всеки ден да си казвате: „Ще бъда упорит и ще полагам усилие, докато успея“.

Когато се изправите лице в лице с някакво препятствие, не бягайте от него. Гледайте на това като на предизвикателство и бъдете още по упорити, за да го преодолеете. Ог Мандино препоръчва да живеете с принципа: „Ще упорствам, докато успея. Не съм дошъл на този свят, за да бъда побеждаван, загубата не ми е присъща.”

Запомнете, че никога не знаете дали следващата ви голяма продажба няма да се случи другия път!

Каквото и да правите, не завършвайте деня, мислейки за провалите си, а продължете, докато не постигнете някакъв успех, дори и малък. Постоянството е основен фактор, но разбира се, не е достатъчно. Добрите търговци трябва да се открояват от конкуренцията. За да направите това, не имитирайте другите, без значение колко са успешни. Помислете как да процъфтявате и просперирате по свой уникален начин.

И накрая, уверете се, че започвате всеки ден на чисто. Давайте най-доброто от себе си и не се отказвайте. Дори ако вечерта се чувствате като бавно потъващ кораб, оставете това чувство зад себе си. Легнете си и се събудете свежи и готови да посрещнете новия ден!

Усмихната жена седи пред лаптоп

За да постигнете бизнес целите си, е необходимо да действате и да бъдете постоянни

Превръщането на една мечта в реалност не е лесен път, но си заслужава да се извърви. Например много хора искат да отслабнат и да влязат във форма, но когато стане въпрос за промяна на хранителните навици и спортуване, веднага се отказват. Най-честото извинението, което чуваме, е: „Ще започна от утре“. В крайна сметка това никога не се случва. Всеки от нас иска да тръгне по лесния път, но той не води към успеха. Ако първоначално нещата изглеждат плашещи, не забравяйте, че дори и да не успеете от първия път, много по-добре е да сте опитали, отколкото да се чудите: „Какво щеше да стане, ако…?“

Следващият навик, който авторът препоръчва, е поставянето на цели, които искате да постигнете в бизнес план.

Всеки ден, всяка седмица, всеки месец и всяка година помислете как можете да надминете това, което вече сте постигнали. Дайте всичко от себе си и се стремете да се усъвършенствате и подобрявате във всичко, което правите. Стремете се всяка година да е по-добра и по-продуктивна от миналата.

Също така е необходимо да съобщите своите цели и задачи на другите. Притеснението да се оправдавате пред някого защо не сте постигнали целта си е страхотен мотиватор. Използвайте го и няма да съжалявате.

И накрая, Ог Мандино съветва хората да имат вяра в Бог и да се молят. Той смята, че винаги, когато имате нужда от допълнителна сила, можете да поискате помощ от горе.

Ако искате да постигнете успех, трябва да контролирате емоциите си

Когато сте ядосани и имате проблеми, е необходимо да задържите гнева и разочарованието си. Ако искате да сте най-добрите във всичко, което правите, трябва да забравите за негативното и песимистично отношение към другите хора. Съветът на автора е да се смеете всеки път, когато имате възможност. Не се поддавайте на негативните емоции. Ако се чувствате потиснати или депресирани, вдигнете малко настроението си, като попеете.

Когато осъзнаете как животът влияе на емоционалното ви състояние, можете по-лесно да разберете и приемете действията на другите хора.

Например, когато клиентът е в лошо настроение, помислете, че може да преминава през тежък период в живота си. Вместо да се ядосвате, дайте му малко време. Опитайте се да говорите с него на следващия ден, когато настроението му може да е по-добро.

И накрая, най-ефективният начин да влезете в идеално емоционално състояние е да се смеете. Когато спрете да приемате нещата толкова сериозно и видите смешната страна на живота, ще се отпуснете и притесненията ще изчезнат.

Нека да предположим, че имате важно представяне на нов продукт. Производителят закъснява с доставката и вие сте на ръба да загубите контрол. Какво ще стане, ако позволите на тази ситуация да ви стресира? Ще се притесните и няма да можете да мислите ефективно. Ако обаче се разсмеете, ще осъзнаете, че това не е най-лошото нещо в света. Може би дори нямате нужда да показвате продукта, за да го представите ефективно. Съветът на автора е да се смеете всеки път, когато нещо не върви така, както сте го планирали. Това ще ви помогне да се отпуснете и да преодолеете трудностите.


Чуйте ключовите моменти от световноизвестни заглавия в Бързи Книги – първото мобилно приложение за аудиорезюмета на книги в България.

Свалете приложението Бързи Книги безплатно сега:


Прочетете повече: Накарай всичко да работи: Бъди успешен в работата и в живота


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: