HomeКРАСОТАХиперпигментация: cosmelan® води пътя в иновативно лечение

Хиперпигментация: cosmelan® води пътя в иновативно лечение

cosmelan

Хиперпигментация: cosmelan® води пътя в иновативно лечение

В непрекъснато развиващия се свят на грижата за кожата, битката срещу хиперпигментацията е постоянно предизвикателство за професионалисти и пациенти. 

cosmelan®, световен лидер в професионалните методи за елиминиране на пигментацията, предоставя новаторско решение на този широко разпространен проблем.

Хиперпигментацията на кожата е световно нарастващ проблем при 90% от хората над 45 годишна възраст. Проблемите с пигментацията са сред най-честите причини за дерматологични консултации, оказвайки дълбоко влияние върху качеството на живот на пациентите. Различни фактори, включително излагане на слънце, стареене, възпалителни процеси, генетични предразположения, индуцирана от лекарства фоточувствителност и хормонални промени, допринасят за производството на меланин, което води до тези кожни аномалии.

Какви са хиперпигментационни процеси?

Процесът на меланогенеза, образуването на меланин, е централен за разбирането на хиперпигментацията. В този сложен биохимичен процес ензимът тирозиназа превръща тироксина в меланин. За неговата дейност са необходими наличие на медни йони (Cu2+) в хелатния комплекс. Той окислява тирозина, превръщайки го в DOPA, който от своя страна се окислява до допахинони накрая се превръща в меланин.

Активността на тирозиназата се повишава от множество фактори, които причинват свръхстимулация на меланогенезата. Меланозомите с меланин вътре се движат по меланоцитните дендрити, докато се прехвърлят към епидермалните кератиноцити. По време на процеса на обновяване на епидермиса, кератиноцитите, натоварени с меланин, се издигат до повърхността на кожата, увеличавайки неговата концентрация.

Образуваният меланин се натрупва в роговия слой и става по-тъмен когато се стимулира от директна светлина, което прави тъмното петно ​​по-видимо и интензивно на повърхността на кожата.

Действието на cosmelan®

Насочвайки се към сърцевината на процеса на хиперпигментация, cosmelan® е насочен към ензима тирозиназа. Като съдържа медни хелатиращи агенти, той намалява функционалността на ензима, като впоследствие инхибира свръхстимулацията на тирозиназата в меланозомата. Този процес ефективно намалява оксидативния стрес и намалява синтеза на меланин. Освен това cosmelan® предотвратява прехвърлянето на натоварени с меланин меланозоми към кератиноцитите, като по този начин възпрепятства миграцията на пигмента към повърхностните слоеве на кожата. Лечението действа върху роговия слой, стимулира епидермалното обновяване и агресивно се бори с натрупването на меланин, като по този начин намалява интензивността на тъмните петна.

Четирифазовият подход на метода cosmelan® за трансформация на кожата

Основавайки се на иновативния си подход, методът за лечение на cosmelan® е щателно структуриран в четири отделни фази, осигуряващи цялостен и ефективен процес към преодоляване на хиперпигментацията:

1. Интензивна депигментация

Тази начална фаза се прилага под професионално наблюдение. Започва с разтвор за отстраняване на себума, последван от нанасяне на маска за лице cosmelan 1. Тази фаза е насочена към най-упоритите и устойчиви хиперпигментации, като цели пълно премахване на тези петна с максимална ефективност и безопасност.

2. Продължителна депигментация

След интензивното лечение, следва поддръжка чрез cosmelan 2, депигментиращ крем за домашна употреба. Този продукт подсилва ефектите на cosmelan 1, като поддържа производството на меланин под контрол и предотвратява образуването на нови кожни петна.

3. Регулиране на пигментацията

По време на третата фаза балсамът за възстановяване на мелан melan recovery играе решаваща роля. Този продукт предлага успокояващи и възстановяващи свойства, особено полезни за чувствителна и зачервена кожа. Помага за успокояване и възстановяване на комфорта на кожата през целия процес на лечение.

4. Контрол на рецидивите

И накрая, melan 130 pigment control се използва за предотвратяване на повторна поява. Този оцветен слънцезащитен продукт не само предпазва кожата от широкоспектърна слънчева радиация, но също така подпомага регулирането на пигментацията на кожата, осигурявайки основен щит срещу външни фактори, които могат да предизвикат хиперпигментация.

Резултати и очаквания от лечението с cosmelan®

Резултати и очаквания от лечението с cosmelan
cosmelan

Пациентите, използващи метода cosmelan®, могат да очакват значителни подобрения:

  • Избледняване, намаляване или пълно изчезване на меланиновите петна през първите две седмици от лечението.
  • Равномерен тен на кожата, заедно с по-ярък и светъл тен.
  • Обновена, по-сияйна и по-здраво изглеждаща текстура на кожата, с намалени несъвършенства като остатъчни белези от акне.
  • Допълнителна информация и поддръжка

За повече прозрения и персонализирани насоки хората се насърчават да се консултират със своите терапевти или да се свържат с екипа на Marvena Beauty

Графична визия която съдържа текст „Тази статия е част от медийното партньорство на MADAMSKO с АРЕНА НА КРАСОТАТА 2023“

Прочетете повече: Могат ли ултразвуковите процедури да стегнат кожата ни?MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: