HomeСРЕЩИИзабел Овчарова: Писането ми помогна да науча важни уроци

Изабел Овчарова: Писането ми помогна да науча важни уроци

Слънчеви лъчи в мрака

Изабел Овчарова: Писането ми помогна да науча важни уроци

Влогърката Изабел Овчарова е готова да протегне ръка на всеки, който има нужда от нейната подкрепа. Именно тази мисия стои в основата на новата ѝ книга – най-откровената и лична творба на Изабел – „Слънчеви лъчи в мрака“. 

Слушай статията:

Тя е един от най-разпознаваемите влогъри в България. Последователите ѝ във всеки един от акаунтите ѝ в YouTube, Instagram и TikTok надхвърлят 250 000.

Автор е на пет бестселъра, като първия от тях създава, когато е едва на 18 години и само месеци след излизането му печели „Детска Вазова награда за литература“.

Книгата „Слънчеви лъчи в мрака“, която предизвика истински фурор още при обявяването си и продаде хиляди бройки още в етапа на предварителните поръчки, вече може да бъде открита в книжарниците.

Изабел Овчарова с книгата си Слънчеви лъчи в мрака

В тази малка, но много силна и смела книга, Изабел не се страхува да оголи своите собствени чувства и емоции и да разкаже за моментите, в които се е чувствала най-уязвима. Отваряйки сърцето си за всеки, който някога е усещал, че не може да се пребори с мрака и тъгата, Изабел създава книга-прегръдка, която читателите да почувстват като разговор с най-добър приятел.

„Слънчеви лъчи в мрака“ се състои от 33 глави, допълнени с места, на които читателите имат възможност да записват своите мисли. Поместен е още откъс от личния дневник на авторката.

Ето какво сподели Изи специално за Madamsko:

Здравей, Изабел! Благодаря, че прие поканата ни! Как се роди идеята за шестата ти книга „Слънчеви лъчи в мрака“?

Идеята за книгата се роди преди няколко години, но успях да я завърша изцяло едва това лято, когато преминавах през труден етап в личния ми живот. Той ме вдъхнови да се потопя в книгата и да я завърша.

Какво прави този проект уникален в сравнение с предходните?

Всяко следващо творение се старая да бъде по-искрено от предишното и винаги да се различава от предходното. Освен че визуално книгата изглежда по-различно от всички други до момента, тя е и по-лична, директна и интерактивна. В нея не само можеш да подчертаваш това, което искаш да запомниш, но можеш и да пишеш.

Споделяш, че докато си писала книгата, периодът е бил труден за теб. Как намираше сила и мотивация да продължиш с творчеството?

Не мога да кажа, че съм имала сила или мотивация, за да я напиша. По-скоро имах желание и успявах да пиша дори когато чувствах, че нямам силите да го направя. Отдадох се на процеса и той ми помогна по-лесно да премина през случващото се.Какво те накара да споделиш толкова лични преживявания с читателите си?

Винаги съм била открита за трудностите с менталното ми здраве и съм виждала смисъл в това да бъда, доколкото мога, искрена за не толкова позитивните части от ежедневието ми. Тази книга не беше изключение. Много пъти съм се чувствала сама и с книгата исках да помогна на всеки, който се чувства сам в болката си, да осъзнае, че не е.

Какви предизвикателства срещна по време на процеса на създаването на „Слънчеви лъчи в мрака“ и как ги преодоля?

Предизвикателствата, които срещнах, докато пиша книгата, бяха свързани с личния ми живот и емоционалното ми състояние. Бях объркана, тревожна, изплашена и куп други емоции, с които не знаех как да се справя. Писането ми помогна да достигна до важни уроци и осъзнавания, които донякъде ме освободиха от тежестта, която усещах.

Какво очакваш читателите да намерят в книгата?

Не очаквам нищо. Само се надявам да открият това, от което имат нужда.

Като успешен автор и влогър, какви съвети би дала на младите хора, които искат да следват подобен път?

Да следваш сърцето си и да бъдеш верен на душата си е най-ценният съвет, който мога да дам не само на бъдещите влогъри и млади артисти, а на всеки.

Какво ти предстои оттук нататък?

Да заобичам Изабел и да я опозная. Вече вървя по този път и мисля, че е най-важният, който мога да извървя.


Прочетете повече: Автопортрет на болката – Фрида Кало


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: