HomeИНТЕРЕСНО„Имало едно време една ферма“ на Дженифър Гарнър

„Имало едно време една ферма“ на Дженифър Гарнър

Дженифър Гарнър

„Имало едно време една ферма“ на Дженифър Гарнър

Актрисата Дженифър Гарнър изкупи фермата, в която е израснала майка й, за да я превърне в невиждан досега проект.

Малко повече за Дженифър Гарнър

Дженифър Гарнър, известна с филмите си „Събудих се на 30“ , „Електра“ и номинациите за три награди „Сателит“ и  горда притежателка на четири награди „Еми“. Най-разпознаваема е с ролята си на агент Сидни Бристоу в сериала „Наричана още“.  Актрисата стана посланик на организацията с нестопанска цел Save the Children USA, работеща за подобряване на живота на децата по света.

От 2014 г. Дженифър е член на настоятелството на организацията и насърчава усилията за национална грамотност и ранно образование. Тя често посещава семейства, участващи в програмата „Ранни стъпки към училищния успех“.

Майка на 17 годишната Вайълет Ан Афлек,актрисата в множество интервюта споделя, че е изключително посветена на своята дъщеря. Така намира и своя обществено полезен принос – у нея се заражда идеята да насърчи и направи достъпно здравословното и пълноценно хранене при децата.

От идея до успешен бизнес 

Тя насочва всичките си сили и средства, като решава да произвежда здравословна храна. Преминава и през множество препятствия, за да реализира идеята си. Но не се отказва.  Дженифър Гарнър в момента е съосновател и главен бранд мениджър на компанията за органични, пресни бебешки храни Once Upon a Farm.

Тези храни се произвеждат във фермата, която Дженифър купува през 2017 година. Но това не е просто обикновена ферма, това е място с много история. Това е фермата, в която майка й е израснала, а Дженифър я е посещавала като дете и дори е ловила риба в местното езерце с чичо си. Бабата и дядото на Дженифър купили това парче земя в Оклахома през 1936 г. По онова време те били с ограничен бюджет, така че прекарали целия ден в преговори за над 20 долара отстъпка от обявената цена. Скоро съпругът и съпругата станали собственици на 20 акра земя и малка къща с 2 стаи. И оттогава досега малкото парче земя, постоянно сменяло собствениците си поради финансови или други причини. Докато Джен не я купува с ясната представа, че ще трябва да изкупи и съседните имоти. Така ще може да отглежда повече зеленчуци и плодове. При това с любов.

В блога си актрисата написа, че Once Upon a Farm помага за набирането на средства за нуждаещите се и се ангажира да сервира един милион ястия на деца от бедни семейства.

Пред списание Inc нейния съосновател, Джон Форейкър споделя, че е приятно изненадан

Джон Форейкър е изненадан от амбициозността и упоритостта на актрисата. Находчивият ум на Джен ѝ докарват 20 милиона долара приходи през 2020. Прогнозите са до 2023 година да достигне повече от 100 милиона. „Голяма част от това“, казва той, „е защото тя просто мисли наистина мащабно. Тя винаги ни предизвиква.“

Заедно, ентусиазмът на Гарнър и експертният опит на Форейкър,създават успешна  марка, която не само въвежда органична, студено пресована бебешка храна в мейнстрийма, но също така се стреми да окаже натиск върху индустрията – и федерална, и щатска регулаторна система – която бавно възприема здравословни стандарти за хранене в ранна детска възраст. Въпреки че, за да бъдем честни, идеалистичният плам на Джен понякога ги тласка по-бързо, отколкото може да изглежда разумно.

Когато Гарнър се присъедини към Once Upon a Farm като съосновател и главен бранд директор, ролята беше едновременно позната и чужда. Тя е отчасти главен обществен ентусиаст: естествени неща за носител на Златен глобус актьор и филантроп, който е бил публичното лице на марки като Neutrogena и Capital One. Втората част беше напълно извън нейните правомощия: корпоративен изпълнителен директор. Но ежедневната работа по насочване на растежа и мисията на една компания беше точно това, което тя искаше – а не така, че да може да бъде на Slack или Asana или Zoom по цял ден (въпреки че е така, някои дни – и очевидно някак си харесва). По-скоро това идва от това, че сме наблюдавали как бизнесът движи играта, докато организациите с нестопанска цел се борят, а правителствата се забавят да подобрят храненето в ранна детска възраст в Америка. Тя искаше да управлява промяната в цялата страна от шофьорската седалка.

Мисията „Нека достигнем повече деца и бъдем по-достъпни“ по органичния начин

Труден е балансът между постоянния растеж и правилната социална мисия. Растежът като цяло е силен – Once Upon a Farm произвежда до 1,5 милиона торбички на седмица. Има 78 служители, като и момента набират кадри, с прогнози бизнеса да се утрои през следващите три години. Има го в 13 000 магазина, въпреки че Дженифър Гарнър и Форейкър са решени да преместят продукта си при щандовете за детска храна. Продажбите на DTC са около 15 процента от бизнеса и това подразделение е печелившо. Неговата социална мисия е широкообхватна и трябва да се работи с нея. Целта е да се осигурят един милион хранения на деца в селските райони на Америка до 2025 г. Но компанията все още поема нови проекти за връщане: през септември тя обяви, че ще даде 20 процента от своите онлайн продажби на фондация Alex’s Lemonade Stand for Childhood Cancer.


Прочетете повече: Как да разчетем някого по езика на тялото?MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: