HomeКУЛТУРАМеждународното биенале на стъклото

Международното биенале на стъклото

Биенале на стъклото

Международното биенале на стъклото

Международното биенале на стъклото е едно от най-мащабните арт събития у нас. Своето четвърто издание представя под надслова „Заедно“, а участниците са автори от 48 държави.

Илюзия за лекота
2022
Хан де Кльойвер, Нидерландия

Ако все още не сте посетили изложението, имате възможност да се насладите на невероятните превъплащения на стъклото до 3.12.2023г. Основната изложба е разположена в Квадрат 500.

Сред авторите са чешкото дуо Станислав Либенски и Ярослава Брихтова. Те са учители и приятели на арт директора на биеналето Константин Вълчев, както и техният сънародник Вацлав Циглер. 

Ангел, сатир, нимфа
2017
Лучо Бубако, Италия

Акцент в изложбата е представянето на нидерландски художници, селектирани от куратора Хан де Кльойвер – член на международното жури

И през настоящата година гостуват автори от италианската школа в художественото стъкло. Благодарение на съдействието на Италианския културен институт, с пластика, участва един от световноизвестните италиански майстори – Лучо Бубако. Както и изкусната бижутерка Катерина Дзуки. Тяхна съвместна творба беше показана на предишното издание „Биенале на стъклото“.

Златна светлина
2018
Константин Вълчев, България

Чешката манифактура за стъкло Бома/Bomma показва отличени автори в организирания от нея ежегоден световен конкурс по студена обработка на стъкло GCWC, провеждан в град Светла над Сазава, Чехия.

Почитателите на изкуството от стъкло, които нямат възможност да посетят изложбите и лекциите на живо, ще могат да ги проследят във виртуалното пространство, благодарение на предоставената от Лаунджи/Lounjee платформа IBG Connect.

DOMUS
2021
Петр Хора, Чехия

Входът е 5лв. за учащи и 10лв. за неучащи. Всеки четвъртък  е 2лв. за всички посетители. Пълната програма на Международното биенале на стъклото може да бъде видяна тук.


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: