HomeМОДАЗимните палта, които са модерни този сезон

Зимните палта, които са модерни този сезон

Жена с тъмно палто

Зимните палта, които са модерни този сезон

Поглед отблизо към 7-те основни тенденции при якетата и палтата за следващите месеци.

Есента на 2023 г. бележи завръщане към класиката

След години на екстравагантност, бавно се връщаме към по-лесна за носене мода. Това съвпада и с тенденцията за тихия лукс, която в момента привлича толкова внимание както на модния подиум, така и по улиците и социалните медии. Що се отнася до гардероба за връхни дрехи, кажете сбогом на ватираните палта, зелените нюанси и изкуствената кожа, които определяха основните тенденции от миналата година, пише Vogue France.

Според последния доклад на Stylight , наред с други, кожените бомбери, огромните палта и червените якета ще се открояват. 

Шалът-палто

Не е изненадващо, че палтата с вшит шал заемат първо място в тази класация с увеличение от над 218% в търсенията. От Claire Rose Cliteur до Amalie Moosgaard , този минималистичен чар се превърна в истинска мания в Instagram, забелязан в акаунти на влиятелни личности.

жена с бяло палто
GettyImages

Кожен бомбър

Точно в съответствие с текущата байкерска тенденция, коженият бомбър се завръща значително с над 169% увеличение на търсенията. Особено харесваме неговата смесица от секси пилот и лошото момче от 80-те. Най-новата личност, която му стана фен? Хейли Бийбър!

Хейли Бийбър с кожено яке
GC IMAGES

Велурени палта и якета

Това е тенденция, която забелязахме още преди няколко месеца. Много модни знаменитости бяха насочили погледа си към велурени якета , вдъхновени от 70-те години . Най-доброто доказателство, че модата е вечен цикъл. Според Stylight интересът към тях е нараснал със 151%.

жена с велурено палто
Freepik

Дългото черно палто

Изчистено, с пропорции на XXL размер и почти докосващо земята. Stylight показва, че интересът към дългите черни палта се е увеличил с 84%. Голяма част от дизайнерите, представящи колекции Есен/Зима 2023-2024 г. по време на Месеца на модата, облякоха моделите си точно с подобни палта.

Коженият тренч

Той вече остави своя отпечатък в есенно-зимните колекции от предходната година и  сега официално се завръща! Забелязан е на подиумите на Alaïa , Alexander McQueen и Versace. Коженият тренч е ненадминатият съюзник за добавяне на акцент към всяко прекалено семпло облекло. Интересът към него е нараснал до над 78%.

Червени палта и якета

Независимо дали във визия от глава до пети или като една част от облеклото. Червеният цвят освежава скучната визия и все още има светли дни пред себе си. С над 22% в търсенията, червени палта и якета също са забелязани на подиумите на Ferragamo , Prada , Valentino и Stella McCartney . Казваме им добре дошли в нашия понякога прекалено тъмен есенен гардероб!


Прочетете повече: Колко ще струват дрехите на Кайли ДженърMADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: