HomeИНТЕРЕСНОКариерни съвети за жени

Кариерни съвети за жени

жена която стои в коридор

Кариерни съвети за жени

А знаете ли, че жените в България имат най-добри възможности за кариерно развитие, според Reboot Online?

Кариерното развитие вече не е тема табу!

Ние, от екипа на Madamsko вярваме, че всички жени притежават потенциала да оформят своята собствена история на успеха. Чрез включването на тези овластяващи стратегии за кариера не просто навигираме в професионалния свят – ние, жените,  проектираме пътя, отразяващ амбициите, ценностите и силните ни страни. 

Малко или много, всяка една от нас, е интегрирана в дълбокия и необятен професионален свят. На въпроса къде седи една успяла жена на социалната стълбичка, всеки дава различен и неясен отговор. Има ли обаче шанс да се удавим в опитите си да изплуваме на повърхността?

Затова подбрахме няколко съвета с които ще успеем да начертаем правилния път към професионалния успех: 

Учете

В бързо развиващият ни се свят, нуждата от професионално надграждане за повишаване на нашите знания, умения и квалификация е задължителна. От онлайн курсове до семинари и менторски програми, открийте ресурси, които могат да подобрят набора от умения и да ви задържат начело във вашата област.

 Преговаряне с увереност: Знайте колко си струва

Уменията за водене на преговори са от първостепенно значение в кариерния инструментариум на всяка жена. От съществено значение е и увереността с която влизате в срещи и водите разговори с бизнес партньори и колеги. Не се страхувайте да отстоявайте позициите и да отказвате на предложения, които не ви устройват. Не забравяйте и за езика на тялото и как може да работи във ваша полза.

Изградете си професионални и пълноценни връзки

Професионалната среда понякога е натоварваща, признайте си. Така и иначе обществото ни се базира на изграждането на социални връзки, било то приятелски или работни или чисто и просто контакти. Работата в бизнес среда е много повече от разменяне на визитни картички и плахи усмивки. Става дума за изграждане на стабилни връзки, които могат да донесат и своите дивиденти занапред. Необходимо е да излезем от зоната си на комфорт обаче и да се гмурнем в нетуъркинга като се включим в онлайн платформи, участия в събития, които ни интересуват. Упражнявайте власт, власт и власт и не се страхувайте от нищо

Успешните жени често намират цел в това да водят другите. Плюс е ако притежавате и лидерски качества. Ако пък сте от по-изпълнителелните и ролята на водач ви е чужда, то има решение. Разгледайте как жени-лидери участват в застъпничество, менторство и инициативи, които допринасят за напредъка на жените на работното място. Научете се как инвестирането в себе си и насърчаването на културата и други обществено значими каузи, ще ви донесат успех. 

три жени в офис
Снимка: Freepik

Прочетете повече: Изабел Овчарова: Писането ми помогна да науча важни уроци


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: