HomeПОДКАСТДеси Авджиева и Деня на жената предприемач

Деси Авджиева и Деня на жената предприемач

подкаст 53 Десислава Авджиева

Деси Авджиева и Деня на жената предприемач

В епизод 53 на подкаста „MADAMSKO представя“ имахме удоволствието да разговаряме с Десислава Авджиева, председател на Асоциацията на жените предприемачи в България „Селена“, преди дългоочаквания Ден на жената предприемач 2023.

Разговорът се задълбочи в променящите се роли и възприятия на жените в света на бизнеса. Десислава започна с обръщане към променящия се пейзаж за жените предприемачи в България. Тя отбеляза тяхното любопитство и стремеж към самоусъвършенстване, доказателство за тяхната устойчивост и отдаденост. Въпреки това, тя посочи, че в забързаното ежедневие, съсредоточавайки се върху решаването на проблеми, жените често пренебрегват своята женственост – тенденция, която според нея не е абсолютна, а по-скоро общо наблюдение. В завладяващ сегмент тя обсъди значението на сътрудничеството между организациите, оспорвайки стереотипа, който изправя жените предприемачи една срещу друга като конкуренти. 

А знаете ли какво ще се случи по време на…

Денят на жената предприемач

На 20 ноември, Гранд Хотел Милениум се готви да посрещне петото юбилейно издание на „Денят на жената предприемач“. Тази година събитието ще бъде още по-значимо с акцент на темата „Успехът в различните роли“. Събитието е посветено на жените, които всеки ден демонстрират своята компетентност и иновативност в бизнеса и извън него. Деси сподели, че денят обещава да бъде комбинация от модули за активно обучение или семинари, предназначени да предоставят на участниците знания, контакти и мотивация в различни аспекти на успеха.

Сред акцентите на дневната програма е дискусията на тема „Изкуствен срещу естествен интелект“, където участниците ще имат възможността да се докоснат до последните иновации и тенденции в бизнеса и технологиите. За да отговори на нуждите на съвременната жена предприемач, събитието включва и зона за визуална трансформация, където участниците ще могат да получат професионални съвети и услуги за подобряване на личния имидж и стил. Това е единственото по рода си пространство, където предприемачите могат да съчетаят бизнес развитието с личностното израстване и самоизразяване.

В разговора ни с Десислава Авджиева ще чуете още:

  • Силата на жените и желанието им за развитие;
  • Жените в бизнеса и женствеността – забравяме ли своята природа?
  • Равнопоставеността на половете в бизнеса – положението в България и в света;
  • Защо е важно отбелязването на Деня на жената предприемач?
  • Защо да посетим събитието и какви знания ще получим?

Слушайте целия епизод с Десислава Авджиева в SoundCloud и Spotify


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: