HomeСЪБИТИЯ„Денят на жената предприемач“ наближава

„Денят на жената предприемач“ наближава

денят на жената предприемач

„Денят на жената предприемач“ наближава

„Успехът в различните роли“ е тазгодишното мото на българския формат на световно признатия „Международен ден на жената предприемач“.

Лидерство, иновации и благотворителност са фокус на тазгодишното събитие за жени предприемачи. Целодневното събитие “Денят на жената предприемач 2023” ще се проведе на 20-ти ноември 2023 г. в Гранд Хотел Милениум София, от 9.00 часа в зала Шекспир.

„Успехът в различните роли”

Тазгодишното издание на „Денят на жената предприемач“ прави логическа препратка към миналогодишната тема “Жената в различните роли”. Петото юбилейно събитие надгражда идеята как един предприемач, независимо дали той е жена или мъж, да постига успехи във всеки аспект от своя личен и професионален живот.

За 5-ти път в България организатор на формата е Асоциацията на жените предприемачи в България – „Селена“. Тя подкрепя инициативи, които помагат за насърчаване на равенството между половете и създаване на подходяща обстановка, в която дамите могат да преследват своите цели и да бъдат признавани за постиженията си във всички сфери на живота.

Фокусът на събитието тази година е „Успехът в различните роли“ и във всеки аспект на живота. Той подчертава, че жените предприемачи могат не само да бъдат успешни в бизнеса. Те могат да играят важни роли в семейството, обществото и културната сфера. Това включва ролята им на майки, партньори, активни граждани и културни дейци. Точно и поради тази причина, ще бъдат връчени и призове за предприемчивост на успешни и вдъхновяващи дами в своята област.

Обучителни класове

По традиция, събитието е разделено на две части. Организаторите обещават богата и впечатляваща програма, както за дневната, така и за вечерната част на формата. Изданието ще стартира със следната тема: „Анатомия на мотивацията: Как да мотивираме себе си и екипите си?“. Лектори – д-р Антонина Кардашева, учредител и изпълнителен директор на Фондация за развитие на Емоционалната интелигентност и Станислав Даулов, който има над 10 години опит в сферата на коучинга, обученията и личното развитие.

„Успешни практики за съчетаване на родителство с предприемачество“ е втората тема. Тя ще се проведе от лекторите – Анна Влаева, специалист и консултант по ранно детско развитие, Ани Събева – учредител на Националната асоциация на бебеносещите в България и Георги Малчев, който е съосновател на Фондация „Предай нататък“. Той е и предприемач с дългогодишен опит в стратегическото развитие и оперативно управление на различни компании. Една изключително дамска тема: „Баланс на женствеността в образа на съвременната бизнес дама“ ще бъде включена в обучителния клас на Йордана Димитрова. Тя е специалист по личен имидж и бранд, носителка на короната Мисис България. Александър Николов разработва стратегии за привличане на повече клиенти и ръст на бизнеса. Той ще даде своите ценни знания по следната тема: „Стратегии за увеличаване продажбите на бизнеса“.

Паралелно с обучителните модули, по време на събитието, има и безплатно бизнес изложение, в което различни компании ще представят своята дейност и ще осъществяват демонстрации на живо.

жени си говорят
вечерно събитие

„Естествен срещу изкуствен интелект“

Кулминацията на дневната част ще бъде дискусионен панел по една изключително важна и популярна тема, а именно: „Естествен срещу изкуствен интелект“. Част от участниците в панела са: Георги Първанов – изпълнителен директор на водещата регионална HR компания. Ваня Ананиева – създател на интелигентна платформа за учене на думи и съосновател на Фондация „Предай нататък“. Росен Живков – развиващ HR платформа, базирана на ChatGPT.

Елица Стоилова – съосновател на българска безкодова платформа за създаване и управление на чатботове с разговорен изкуствен интелект за сайт. Доц. д-р Мартин Захариев – старши правен експерт към фондация „Право и интернет“, специалист – изкуствения интелект в правната сфера. Геновева Христова – съсобственик и управляващ директор на компания, осигуряваща интериорен дизайн на хотели и офиси в цяла Европа. Петър Торнев – управляващ директор на технологичен център. Модератор на дискусията ще бъде Ина Георгиева – главен редактор и издател на сп. „Твоят бизнес“.

„Лидерски умения и успешни бизнес практики“

Във вечерния коктейл ще се включат различни представители и мениджъри от управленски структури на компании, които ще проведат дискусия на тема: „Лидерски умения и успешни бизнес практики“. Модератор на панела ще бъде Живка Попатанасова, бизнес журналист в bTV Media Group.

Сред участниците са: Детелина Смилкова – председател на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ); Проф. д-р Миглена Темелкова – ректор на Висше училище по телекомуникации и пощи, разработващ собствена методика за обучение и изграждане на дигитални лидери; Илона Станева – директор маркетинг и реклама, във водеща българска банка, почетен посланик на иновативния маркетинг в Съвета на Европейската научна и културна общност;

Тяна Пресолска – председател на Асоциацията на медицинските козметици в България – АМК; Владимир Борачев – съавтор и фасилитатор на годишната програма за развитие на лидерски умения, професионален сертифициран коуч (PCC) акредитиран към Международната коучинг федерация (ICF); Тотка Спасова – оглавяващ най-голямата компания за организиране на семинари за Великобритания, лидер и бизнес стратег в сферата на организирането на събития и откриването и оказването на подкрепа на таланти; Адриана Ангелова – директор „Бизнес развитие“ в Sofia Hotels Management.

Освен полезни дискусии, ще предложи музикални изпълнения и детски скечове от възпитаници на единствената частна гимназия по сценични изкуства в България.

„Денят на жената предприемач 2023“ в България подчертава ролята на дамите в обществото и икономиката

Фокусира се на тяхната способност да се ангажират с социални каузи. Също така основен приоритет в живота на жените предприемачи е благотворителността. Точно поради тази причина и по време на петото юбилейно издание на събитието, организаторите няма да пропуснат да подкрепят три различни благотворителни каузи.

Първата кауза е на Фондация „Emprove“, която обединява дами, станали жертва на домашно насилие. Разказва техните истории, обръщайки внимание на инициативи за превенция и информираност на обществото по темата. По време на събитието, фокус ще бъде разработената от „Emprove“ програма за работодатели, свързана с превенцията на токсичността на работното място.

За всички членове на Асоциацията на жените предприемачи в България – „Селена“, да бъдеш предприемач означава не само да носиш отговорност за своя бизнес, но и да бъдеш отговорен към обществото. Изхождайки от тази сентенция, дамите ще застанат зад една топлеща сърцето кауза, а именно – „Предай нататък“. Това е инициатива, помагаща на хора и домове за възрастни в затруднено положение.

Асоциацията призовава всички гости на събитието да окажат подкрепа на „Фондация за нашите деца“

Тя е еталон за качествена социална работа, която се интегрира в държавната политика за закрила на детето. По време на събитието всеки желаещ може да закупи картички и книжки от щанда на Фондацията. По този начин подкрепя тяхната дейност. Друг начин за подпомагане ще бъде – закупуване за офиса и дома кафе „Селена“. То е създадено специално за Асоциацията на жените предприемач и за насърчаване на каузата.


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: