HomeЗДРАВЕБългарка е част от #SeeDiabetes с Ник Джонас

Българка е част от #SeeDiabetes с Ник Джонас

SeeDiabetes

Българка е част от #SeeDiabetes с Ник Джонас

По повод Световния ден за борба с диабета, Dexcom открива галерия с портрети #SeeDiabetes, за да представи емоционалните върхове и спадове в живота с диабет. Това е първата по рода си галерия с портрети на хора с диабет. Те са от всички краища на света, включително знаменитости като Ник Джонас, Пати Лабел и Джеръми Ървайн.

Българката Мария Хотън също е част от кампанията. Тя е на 25 години и получава диагнозата диабет, когато е на 17 г.

„Да живееш с диабет е като влакче в увеселителен парк. Всеки нов ден има своите върхови моменти и не толкова добри страни. Но трябва да се научиш да се наслаждаваш на пътуването и да извличаш максимума от него. За мен #SeeDiabetes е възможност да разкажа своята история, да споделя полезна информация и да покажа на света колко силни са хората с диабет“, споделя Мария Хотън,  Dexcom Warrior в България.

Мария Хотън

Проекта е реализиран от австралийски модел Бамби Нортууд-Блайт ,творчески директор и Dexcom Warrior. Също и благодарение на фотообектива на известния портретен фотограф Фернандо Сипел. Галерията #SeeDiabetes: Лицата на Diabetes Warriors включва Dexcom Warriors от цял свят, като всички те живеят с диабет тип 1 и тип 2. Посетете SeeDiabetes.com и разгледайте портретната галерия за по-задълбочено разбиране на върховете и спадовете, свързани с живота с невидимата болест.

DexCom, Inc. е световен лидер в системите за непрекъснато наблюдение на глюкозата в реално време (CGM). Той се обединява с Dexcom Warriors от цял свят за тазгодишния Световен ден за борба с диабета. Те помагат за осведомеността относно подобряване на достъпа до технологията, която променя живота на хората с диабет. 

Кампанията #SeeDiabetes и портретната галерия потвърждават глобалния ангажимент на Dexcom за разширяване на достъпа до критично важни технологии. Отговарят на темата на Световния ден за борба с диабета за 2021 – 2023 г. – „Достъп до грижи за хората с диабет“. Разширяването на осведомеността е част от постоянните усилия на Dexcom за увеличаване на достъпа и възстановяване на разходите за CGM системите в цял свят. 

В резултат на кампанията на Dexcom #SeeDiabetes миналия ноември покритието при реимбурсация на CGM за хора с диабет нарасна с 6 милиона души. Като значително разширяване на покритието бе регистрирано в САЩ, Канада, Франция и Япония.Dexcom през последните 12 месеца въведе на пазара в близо 20 страни недостъпните до момента CGM системи

Въпреки този значителен напредък милиони хора с диабет все още срещат трудности да получат реимбурсация за CGM системите. #SeeDiabetes: The Faces of Diabetes Warriors предоставя на хората с диабет уникална платформа. Чрез нея може дискусията за необходимостта от достъпа до критични грижи и технологии за диабет да продължи на глобално ниво. 

През годините усилията за повишаване на осведомеността като #SeeDiabetes са съчетани с клинични доказателства. Те демонстрират променящите живота ползи от CGM системите, помогнали на милиони хора да получат достъп до CGM.

„Dexcom се ангажира да работи с доставчици на здравни услуги, частни лица, правителства и организации с нестопанска цел по целия свят, за да разшири значително достъпа до CGM за хора с всички видове диабет.“ Това посочи президентът и главен изпълнителен директор на Dexcom Кевин Сейър.

За да се включат в диалога по темата, Dexcom приканва хората да посетят SeeDiabetes.com. Да споделят свой собствен портрет и история за това как диабетът е повлиял на тях или на някого, когото познават, като използват хаштага #SeeDiabetes. 


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: