HomeСЪБИТИЯОтбелязване на Денят на жената предприемач

Отбелязване на Денят на жената предприемач

дискусия по време на денят на жената предприемач

Отбелязване на Денят на жената предприемач

Събитието на годината за дами предприемачи обедини в София лидери от различни сектори, световно известни българки и предприемачи

Тази година световно признатият „Международен ден на жената предприемач”, бе отбелязан на 20 ноември 2023 в Гранд Хотел Милениум София, с пето юбилейно събитие, организирано от Асоциацията на жените предприемачи в България – „Селена”. Целодневното мероприятие „Денят на жената предприемач” постави фокус върху „Успехът в различните роли”. Събитието подчерта образа на жената като предприемач, майка, бизнес партньор, активен гражданин и културен деец.

Начален старт на събитието даде откриващата реч за конференцията от Десислава Авджиева – Председател на Асоциацията на жените предприемачи, и Славянка Стойкова, избрана за посланик на Денят на жената в България и заместник-председател на Асоциацията. Председателят сподели следното: „Този празник е символ на обединение на жените от корпоративният свят и частният бизнес, на дами от различни общности, защото само, когато обединим усилията си, ние ставаме по-успешно заедно и поотделно като общество. Поклон пред всички дами, които всеки ден полагат усилия да бъдат по-добрата версия на себе си – личностно и професионално.”

Обучителни модули и мотивация на бизнес форума

По традиция, форматът бе разделен на две части. През деня посетителите получиха възможността да разгледат безплатно бизнес изложение и взеха участие в 4 обучителни модула. Те включваха темите за мотивация на лидера и екипа му, съчетаване на родителството с предприемачеството, баланс на женствеността в образа на съвременната бизнес дама и стратегии за увеличаване на продажбите.

Десислава Авджиева и Славянка Стойкова

Гостите имаха възможност да чуят и мотивационна реч от Кристияна Йорданова – Мис Свят България 2022, свързана с превенция срещу токсичните връзки. Също така присъстваха на демонстрация за техники, възстановяващи енергията. Дневната програма беше допълнена и с дискусия за подобряване на корпоративно социалната устойчивост на компаниите, чрез здравословно хранене.

В безплатното изложение взеха участие над 25 партньори

Те са представители на частния бизнес и корпоративния свят. Представиха различни иновации, техники и продукти, помагащи във всеки един аспект от живота на една дама. То бе ключова част от процеса за обмен на идеи, вдъхновение и опит между жените предприемачи. В експо зоната, присъстващите имаха възможност да споделят успешни истории и се вдъхновяваха от общите инициативи, градящи бъдещето на иновациите и предприемачеството.

сертифициране след дискусионен панел

Специално пригодената разкрасителна зона за визуална трансформация даде възможност да дамите да се погрижат за визията си. Те се довериха на специалисти по цветови анализ, стил и визия, избор на подходящо облекло, анализ на кожа. Професионалисти извършваха консултация за полагане на подходящи грижи за кожата на тялото и лицето. Също осъществяваха разкрасителни процедури, грим, прическа и маникюр. Свързващите звена между дневната и вечерната програма, бяха двата дискусионни панела за влиянието на иновациите и ключовите лидерски умения, необходими в съвременната бизнес среда. Темите бяха посветени на „Изкуствен срещу естествен интелект” и „Лидерски умения и успешни бизнес практики”.

Вечерна програма на събитието с участието на високопоставени гости и вдъхновяващи речи

Вечерната програмата на събитието бе уважена от кабинета на Президента на Република България, дипломати от посолства, публични личности и значими представители на бизнес средите.  За откриването на втората част, на сцената се качи Александър Пълев – съветник по иновации на Президента на Република България, за да изнесе тържествена реч. В част от нея той сподели: “Вие сте успешни предприемачи, но и вдъхновяващи лидери. Нека Вашите постижения            служат като пример за всички, че с упорит труд, смелост и отдаденост успехът е възможен! Убеден съм, че Вашата креативност и бизнес нюх ще продължат да генерират иновативни решения с висока добавена стойност за българската икономика.”

Тазгодишния фокус на събитието, не само подчерта важността на жените предприемачи. Той обедини успешни дами от различни сфери, предоставяйки възможност за споделяне на опит и вдъхновение. Кулминацията в програмата бе връчването на първите награди за предприемчивост – „Успехът в различни роли”. Те бяха свързани с награждаването на пет изключителни дами – Гергана Стоянова, Силвия Аздреева, д-р Неделя Щонова, Ивет Лалова-Колио, Силвия Рашкова. Наградите бяха връчени за  техните върховни постижения чрез предприемане на действия всеки ден. Те бяха отличени за ролите им в обществото и личностният им пример, чрез който променят съдби и характери, достигайки постижения, прочули не само тях самите, но и България. За тези забележителни дами, отличаващи се с изключителна деликатност и съвършенство, бяха подготвени специални призове и ръчно изработени позлатени рози, символ на крехкост и вечност.

С акцент на благотворителност и социална ангажираност

Юбилейното издание на „Денят на жената предприемач” не само отбеляза ролята на жената в динамична бизнес среда. Събитието акцентира върху способността ѝ да се ангажира активно и да подкрепя благотворителни инициативи. Три основни каузи имаха ключово значение за това събитие, заради техните мисии, свързани с промяна на човешките души. Те са на Фондация „За нашите деца”, Фондация „Предай нататък” и Фондация „Emprove”.

Над 300 гости успяха да се включат в тазгодишното издание “Денят на жените предприемачи” 2023. Голяма част от тях споделиха, че събитието е оставило трайна следа на вдъхновение у тях и дълбоко въздействие в бизнес обществото, показвайки как дамите предприемачи може да са лидери във всеки аспект на живота и всяка роля, която е ключова  – от професионална до лична. Повече информация за международното събитие можете да намерите на официалната страница на инициативата: Women’s Entrepreneurship Day и на официалния уебсайт за България: https: //wed.selenabulgaria.com/


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: