HomeКРАСОТАКак да се грижим за лицето си през менопаузата

Как да се грижим за лицето си през менопаузата

крем неовалидол

Как да се грижим за лицето си през менопаузата

Всяка година, 25 милиона жени преминават през менопаузата. Очаква се до 2025 г. броят на жените в постменопауза по света да достигне 1,2 милиарда.

Менопаузата представлява трансформация на тялото и духа, през които преминава всяка жена. През този период жените често пренареждат своите приоритети и откриват нови интереси. Комуникацията с други жени, преминаващи през подобни събития, води до формирането на общности. Те сеа базирани на подкрепа, както и на приятелства. Важно е да се отбележи, че менопаузата не означава да поставяме живота си на пауза и че ежедневието може да продължи с естествения си ход.

В етапа, предхождащ менопаузата, постепенното намаляване на нивото на репродуктивните хормони. Това оказва значително влияние върху организма. Този процес води до появата на различни симптоми, които се проявяват в целия организъм, включително и върху кожата. Промените в нивата на естроген и кортизол ускоряват процеса на стареене на кожата. А това води до загуба на хидратация и колаген, което допълнително допринася за суха, отпусната кожа и за появата на бръчки.

Всичко започва с кожата ни

Много неща могат да се променят по време на трите етапа на менопаузата, но първите симптоми можем да забележим във вида на нашата кожа.

По време на перименопаузата, жените често страдат от нередовен менструален цикъл. Този период носи със себе си различни симптоми като топли вълни, промени в кожата , колебания в теглото и други. Често се наблюдават и психически симптоми, като промени в настроението и безсъние.

След перименопаузата идва ред на менопаузата, която официално се счита, че започва, когато менструацията липсва повече от една година. В тази фаза, някои симптоми могат да намалеят. Въпреки това, други симптоми като стареенето на кожата могат да се увеличат. Менопаузата също води до хормонални промени, които засягат кожата на лицето, като намаляване на производството на колаген и еластин, както и намаляване на нивата на хормона DHEA.Съществува една специална сила,

Която ни предлага Vichy. Vichy са посветени на това да помагат на жените да се чувстват силни по време на менопаузата и да им осигурят подкрепа по време на този важен моент. В месеца посветен на менопаузата, Vichy ни напомня за това колко са важни подкрепата и увереността. Тяхната мисия е да вдъхновят жените да се подготвят за предстоящите промени. Въпреки че справянето със симптомите на стареенето и прехода към менопаузата може да изглежда предизвикателно, много жени се сблъскват с още една пречка – невъзможността да говорят открито с партньорите и приятелите си. Vichy е тук, за да ви подкрепи и да ви помогне да преминете през тази пълна с промени фаза от вашия живот. Като лидер с двадесет години опит в осигуряването на грижа за зряла кожа, Vichy формулира специална гама от продукти – Neovadiol.

крем за менопауза

Неовалидиол за всяка фаза на менопаузата

Продуктовата гама Neovadiol трансформира кожата на няколко нива и възвръща нейния младолик вид, обем, плътност, мекота и блясък. Протоколът за перименопауза включва дневна грижа с уплътняващ и изпълващ ефект, както и нощен крем с уплътняващ и ревитализиращ ефект, която има охлаждащ ефект. От друга страна, за периода след менопаузата, серията включва подхранваща дневна грижа за кожата и нощна грижа с подхранващ и стягащ ефект за постменопауза.

Във всеки етап от менопаузата, като първа стъпка към перфектен протокол и преди дневна и нощна грижа, се препоръчва използването на Neovadiol Meno 5 BI-Serum, който активира 5 механизма срещу стареенето на кожата в менопаузата: стяга контурите на лицето, намалява видимостта на старческите петна, намалява бръчките, възстановява блясъка на кожата и възстановява липидите в повърхностните слоеве.

Без пауза в менопаузата

Във фейсбук групата „БЕЗ ПАУЗА В МЕНОПАУЗАТА“, в която има почти 3 хиляди членове, жените открито говорят за своя опит и преживявания и търсят съвети относно как да се справят с промените, пред които са изправени. Въпросът, от който всички те се вълнуват е: Трябва ли да направим пауза по време на менопаузата? Каним ви да споделите своя опит в тази група, да се грижите редовно за себе си и да не позволявате на нищо да ви безпокои. Забавлявайте се и посрещнете своето ново Аз с отворени обятия!

За повече информация и съвети посетете платформата на Vichy, посветена на менопаузата, и с експертни съвети и правилна грижа се насладете на пътуването през поредната страница от живота си, наречена менопауза.MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: