HomeСЪБИТИЯПоставиха цензура на Робърт де Ниро – Защо?

Поставиха цензура на Робърт де Ниро – Защо?

Робърт де Ниро дава реч

Поставиха цензура на Робърт де Ниро – Защо?

При неочакван обрат на събитията на наградите „Готам“, известният актьор Робърт де Ниро произнесе вълнуваща реч, но откри, че оригиналните му думи са били редактирани без негово знание.

Първоначално изглеждайки объркан, докато четеше от аутокюто, Де Ниро, съпродуцент на „Убийците на цветната луна“ на Мартин Скорсезе, разкри на публиката, че началото на речта му е изрязано: „Речта ми беше редактирана, съкратена. Не знаех за това“, каза той. След това, той извади оригиналната реч от телефона си, представяйки я в нейната цялост.

Актьорът, известен с огнената си реторика срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, се възползва от възможността да разшири това, което той нарече „обществото на пост-истината“ в Америка. Той критикува Холивуд, по-конкретно насочвайки се към Джон Уейн за представянето му на индианци в ранните американски филми. Де Ниро използва своята платформа, за да подчертае тези проблеми.

Речта на Де Ниро включва остра критика към Тръмп, обвинявайки го, че е излъгал над 30 000 пъти по време на президентството си и продължава темпото си в настоящата си „кампания за възмездие“. „С всичките си лъжи той не може да скрие душата си. Той напада слабите, унищожава даровете на природата и проявява неуважение, например като използва „Покахонтас“ като обида“, коментира Де Ниро.

В изненадващ обрат, Де Ниро разкритикува Apple, която е продуцент на „Убийците на цветната луна“, за промените, направени в речта му.

„Затова ще кажа тези неща – на Apple и ще им благодаря, един вид. Готъм. Бла-бла-блабла… Apple. Но всъщност изобщо не ми се иска да им благодаря за това, което са сторили. Как смеят да го направят!“, възмути се де Ниро.

Apple и Gotham Awards бяха потърсени за коментар относно инцидента.


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: