HomeСЪБИТИЯКонцерт събира пари за кабинет по вероучение в Русе

Концерт събира пари за кабинет по вероучение в Русе

деца играят хоро

Концерт събира пари за кабинет по вероучение в Русе

Кампанията за набиране на средства за кабинет продължава, уточниха от неделното училище

2545 лева бяха събрани на благотворителния концерт за създаването на кабинет по вероучение, съобщи „Здраве да е“. Сумата бе проверена в присъствието на децата от неделното училище, родители-активисти и председателя на църквата „Свети Николай“ отец Стефан. Резултатът е много добър, но трябват още близо 2800 лв., за ремонта и обзавеждането на кабинета, уточни ръководителят на неделното училище Маруся Цветанова.  

църквата свети николай в русе

Кабинетът по вероучение ще бъде устроен в пристройката встрани от църквата „Свети Николай“. Там децата ще подготвят текстовете, които ще четат по време на богослужения в „Свети Николай“.

Благотворителният концерт в подкрепа на децата от неделното училище бе осъществен на 7-ми ноември в зала „Европа“ и в него се включиха хор  „Свети Георги“, Тамбурашкият оркестър, камерен състав на танцовата формация „Русчуклийче“, оперните певци Анна Карадимитрова и Пламен Бейков, който бе и водещ на концерта. Децата от неделното училище четоха библейски текстове пред публиката, препълнила зала „Европа“.


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: