HomeСРЕЩИСара Алберт: Любовта винаги ще присъства в творчеството ми

Сара Алберт: Любовта винаги ще присъства в творчеството ми

Сара Алберт

Сара Алберт: Любовта винаги ще присъства в творчеството ми

Слушай статията:

Сара представя третата си самостоятелна изложба озаглавена “All of ME” на 04.12.2023 г. от 18:30 ч. в във Vivacom Art Hall. Експозицията може да бъде разгледана в периода от 05.12.2023 г. до 17.12.2023 г, традиционно с вход свободен. Сара Алберт е самоук художник, който твори от 2020 год. Не е учила специалност рисуване, но нещо в нея се отключва и то става неизменна част от ежедневието ѝ. Първата ѝ изложба е през ноември 2022 г. и е посрещната с голям интерес от публиката.

За пръв път авторката ще представи екслузивни лимитирани статуетки. Изкуството на Сара вече е разпознаваемо от голямата аудитория. Ключовите елементи, които участват в нейните творения са сърцата, четките и картите.След много успешната изложба, проведена през месеца на любовта – февруари, Сара участва в редица проекти: в Люксембург art Fair, в сборна Изложба в Мадрид с артисти от цял свят и др.

картина на Сара Алберт

Ето какво още споделя Сара с читателите на MADAMSKO:

Как избра темата на третата ти самостоятелна изложба „All of ME“? Какво те вдъхнови?

Вдъхновението ми идва от втората ми самостоятелна изложба, която беше озаглавена „Love is all“. Третата ми изложба е наречена All of ME“, защото обобщава творчеството ми от 2023 г. и показва всичко, върху което съм работила през годината.

Колко време ти отне работата върху творбите?

Започнах малко след втората ми самостоятелна изложба да работя по картините, които ще представя сега. Този път имах доста трудности, защото се успокоих, че разполагам с много време. Когато си спокоен и знаеш, че имаш време нещата всъщност се получават доста по-трудно, защото вдъхновението е нещо което не идва тогава, когато му кажеш, а то просто се случва. Най – интересното е, че всеки път при мен се появява буквално седмица преди изложбата. До последно работих по няколко неща, които изискват довършителна работа.

Каква роля играе темата за любовта в твоя творчески процес? Отразяват ли се личните ти емоции върху картините? 

Честно казано не съм се замисляла много по този въпрос, защото нещата, които създавам са картини, които виждам в главата си. Много често се случва да сънувам нещо и от събуждането да хуквам към платното. Със сигурност емоциите ми имат някаква връзка, но не мога да кажа, че тя е осъзната. Смятам, че любовта е най-великата движеща сила и тя е причината за много неща, които ни се случват в ежедневието. Смея да кажа, че любовта е тема, която ще присъства винаги в моето творчество. С каквато и нагласа да тръгна за дадена картина, в някакъв момент се включва нещо свързано с любовта. Имаш една запазена марка, това са четките и картите в твоите творби. Какво символизират те?

Те нямат някакво особено значение, но са мои много любими елементи, които перфектно допълват визията на нещата, които искам да пресъздам.

Какви техники и материали предпочиташ да използваш?

Работя с акрилни бои, използвам смесени техники. Много често импровизирам и понякога не знам какво ще се получи като краен резултат. От скоро работя и със смола, която много ми харесва, защото придава живот на картините. Цветовете добиват яркост. С нея мога да правя много различни неща и в момента ми е любима от материалите, с които работя.

Какво прави твоя стил уникален?

Смятам, че всеки един артист е уникален сам по себе си. Да, моите творби са доста по-различни. Може би, това с което се отличавам, е че никога не може да знаеш какво да очакваш от мен. Определено смятам, че мога да изненадам публиката. 

Какво искаш да предизвикаш у хората, които ще посетят изложбата и ще се докоснат до картините ти?

Искам да им създам настроение, да им създам хубави емоции преди Коледните празници.

Планираш ли нови проекти, които би искала да споделиш с нашите читатели?

Планирам всичко в последния момент, но със сигурност няма да спирам да творя и да се занимавам с изкуство. Мога да споделя, че ми предстои участие на две изложения в Париж и Милано през 2024 г.

творба на Сара Алберт

В периода на изложбата, Сара Алберт ще проведе игра /giveaway/ за всички посетили

Как да участваш:

1. Снимай се пред творба на Сара Алберт 

2. Последвай @saraalbert и @vivacomoborishte5 в инстаграм

3. Тагни двама приятели в коментар и сподели впечатленията си от изложбата

4. Постави хаштаг #saraalbert

Награда: Картина на Авторката /Be mine/

Победителят в играта ще бъде избран на случаен принцип и обявен публично от Сара.


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: