HomeМЕСТАДолината на пеперудите и още романтични места

Долината на пеперудите и още романтични места

романтични места

Долината на пеперудите и още романтични места

Много градове и места свързваме с романтиката. В тази колекция ще научите за най-романтичните места на планетата. Всяко място, изобразено на тези снимки, е идеално за романтично пътуване, споделя Турспутник.

Долината на пеперудите, Турция

Долината на пеперудите се намира на западния бряг на залива Белгейз. Тук можете да стигнете само по море, така че кораби тръгват от Фетие до това прекрасно място всеки ден.

Долината на пеперудите е едно от най-привлекателните места в околностите на град Фетие. През 1995 г. тази долина е обявена за природен резерват и е напълно затворена за сгради. Сега тук е зона за релаксация, удоволствие, зона на единство с природата, тук можете да останете в малки бунгала, има кафене, където се провеждат майсторски класове по готвене на индийска храна. На плажа са разпръснати меки тахти (дивани), между дърветата са нанизани хамаци, има зони за йога и медитация. Има библиотека. Има рок бар, където можете да заспите на меки матраци точно на скалите и да спите цяла нощ под шума на прибоя… Тук е изненадващо тихо и спокойно.

Изоставен град на Кхмерската империя – Ангкор Ват, Камбоджа

Джунглата може да бъде романтична и мистериозна… Особено сред покрити с мъх сгради, обвити в мангрови корени. Трудно е да се опише с думи, но въпреки високата туристическа привлекателност на мястото, създава усещане за пълно отпускане и релакс.

Камбоджа

Изоставен град от империята на инките – Мачу Пикчу, Перу

От джунглите на Югоизточна Азия ще се пренесем във високопланинските джунгли на Перу…

Този град е създаден като свещено планинско убежище от великия владетел на инките Пачакутек век преди завладяването на неговата империя, около 1440 г., и функционира до 1532 г., когато испанците нахлуват в империята на инките.Само тук можете да срещнете най-хубавия изгрев на света, когато, благодарение на стихията и романтиката, какво може да бъде по-силно от емоциите на сила, мощ и страст? Хипнотизиращата сила на милиони тонове падаща вода, енергията на безкрайността!

Перу

Езерото Кьонигзее, Бавария, Германия

Оглушителна тишина от спокойствие и безмълвие! Всеки звук се отразява от стръмните скали на ждрелото, в което се намира това невероятно езеро. Мястото е красиво по всяко време на годината, но особено през зимата е вълшебство.

Германия

Град Порто Мониз, остров Мадейра в Атлантическия океан, Португалия

Безброй романтични места! Малкият курорт Порто Мониз е просто идеално място за семейна почивка и тези, които искат да се отпуснат далеч от суматохата на град Фуншал. Точно това е мястото, където трябва да е раят в една хижа, защото усещанията са от този до вас; истинската романтика не се купува с пари.

португалия

Град Тринкомали, остров Цейлон в Индийския океан, Шри Ланка

Яркото екваториално слънце, тихият, едва забележим прибой на Индийския океан, кокосов орех, падащ от небето, хипи кафене със сламена покривка на брега, мургав сервитьор с чаша пресен банан…
Съвсем близо до Малдивите с хавлиена нотка на изкуствен шик, а тук има малък уютен хотел за 30 долара и простотата на небрежността…

Шри Ланка

Остров Скай, Шотландия

Най-западната точка на остров Скай… Студен вятър от океана и красив залез. Фарът на Нийт Пойнт. Мека комбинация от жълто и черно вместо червено, красив залез, нито душа наоколо… може би най-романтичният фар на света. Построен е през 1909 г., 18-метровият фар се издига на надморска височина от 62 метра. Светлината му се вижда на 24 мили. Самият фар е безименен, името си е получил от най-западния нос на острова.

Шотландия

Колски полуостров в Арктическия кръг, Русия

Само ние двамата сме топли в полярен ден по склоновете на Хибини, когато слънцето се показва над хоризонта само за час… Само ние двамата сме топли в мъртвата нощ, застанали насред замръзнало северно езеро при -40C, когато небето си играе с невероятните вълни на северното сияние. Да се ​​каже, че е вълшебно е нищо. Това са емоции, които не могат да бъдат изразени с думи!

русия

Атина през нощта, Гърция

Но времето на любовта е, разбира се, вечер! Акропол и Атина за двама…

Атина

Нощен Рио де Жанейро, Бразилия

Красиви зелени каменни планини с причудливи форми, бедняшки квартали и небостъргачи… и Атлантическия океан. Това е Рио… Гледка от птичи поглед през нощта от Sugarloaf. Рио през нощта.

Бразилия


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: