HomeМОДАКой цвят ще заеме мястото на розовото Барби през 2024?

Кой цвят ще заеме мястото на розовото Барби през 2024?

барби розово

Кой цвят ще заеме мястото на розовото Барби през 2024?

Розово беше номер едно в модата и красотата, но изглежда, че това господство може да приключи. Любимият цвят на Барби е на път да бъде заместен.

Слушай статията:

2023 е година, на която до голяма степен се гледа през розови очила. Особено във връзка с излизането на филма „Барби“, с участието на Марго Роби и влиянието му в множество области. Феноменът беше благодат за много различни марки, които преобразиха своите емблематични продукти в известния нюанс на розовото, пише ForbesIndia.

В модата този потоп от розово дори породи тенденцията Barbiecore. Източник на вдъхновение, който наред с „тихия лукс“ доминираше разговорите в модната сфера през последните 12 месеца. Но Нова година е на хоризонта, а с нея и желание за промяна. Розовото скоро ще бъде изтласкано от светлината на прожекторите от червеното – цветът на страстта, любовта и енергията. 

Червеното идва в широка гама от различни нюанси, според тоалетите, показани на модните подиуми на големи луксозни марки. Ярък, драматичен цвят, червеното е настроено бавно, но сигурно да си проправи път в гардероба ни, докато се насочваме към Новата година. Всъщност тази тенденция започна в началото на зимата. Както се вижда от модните подиуми на ревютата есен-зима 2023 г., червеното ще бъде един от най-популярните цветове, заедно с жълтото и сивото. Тази тенденция беше забелязана в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж и по-специално в колекциите на Valentino, Balmain, Stella McCartney, Dolce & Gabbana, David Koma и Bottega Veneta.Година с червени букви

Съдейки по тенденциите в социалните мрежи в момента, червеното ще остави своя отпечатък и в гримовете. Грим с червено вино и грим с череша, са най-популярните видеа в TikTok. Съответно с 10 милиона и 48 милиона гледания. Всички тези примери свидетелстват за нарастващ интерес към този цвят, свързан със страст и романтика, който се очаква да нарасне още повече през 2024 г.

Според The ​​Fashion Recap 2023 от световната модна търсачка Stylight, търсенето на розово облекло и аксесоари постепенно намалява през последните няколко месеца на годината. Докато търсенето на червено и бордо е нараснало с 21% през същия период. „Всеки, който иска да инвестира в нови чанти или облекло, трябва да посяга към семейството на червените цветове, защото този тон ще продължи да ни придружава през 2024 г.“, казват експертите в последното издание на този годишен доклад.

Същата е и ситуацията в Etsy, чийто последен доклад показва спад от 58% в търсенията на артикули в ярко розово през последните три месеца, в сравнение със същия период година по-рано. Наситеното червено с нюанс на синьо изглежда печели фенове и си проправя път в света на модата. Остава само да изчакаме присъдата на Pantone, която съвсем скоро трябва да обяви цвета на 2024 година. Миналата година цветните експерти избраха Viva Magenta – кръстоска между червено, виолетово и розово.


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: