HomeБез категорияДа опитомиш сладкарския занаят – Елица Божинова

Да опитомиш сладкарския занаят – Елица Божинова

елица божинова

Да опитомиш сладкарския занаят – Елица Божинова

Третият ни гост от тазгодишните Международни хранителни Изложения е Елица Божинова.

Заварихме Елица да журира в състезанието „Национална купа на България“ по време на Международните хранителни изложения. За поредна година те се провеждат в Интер Експо Център. Заедно с тях, ние имахме честта да си поговорим с Елица в рубриката ни „Жените в бизнеса за вкуса на успеха“. В нея представяме жени, вкусили успеха си, които искат да споделят с опита си и да разкажат малко повече за техния професионален път.

Рубриката ни цели да представи жени, които знаят какво искат и не се боят да го постигнат както в професионален, така и в личен план. С техните истории ние черпим знания и се мотивираме, че пътя към кариерното развитие не е непосилен за съвременната жена, а дори напротив – предпочитан.

Пред нас Елица сподели, че сладкарската професия е тежък занаят, особено за жените. Изисква и доста жертви. Макар и труден за овладяване, занаятът стои в основата на изживяването  на положителни емоции. Работата  в екип е задължителен елемент при сладкарството. От огромно значение е и до каква степен екипът се е стиковал и се разбира, за да може работата да се случва гладко. На въпросите, свързани с участието й като член на журито от състезанието „Националната купа на България“, тя сподели, че тази година е изненадана от големия интерес към изложенията и състезанието като цяло. 

Заедно с първия ни гост – Мария Озтюрк, двете с Елица връчиха наградата от състезанието „Национална купа на България“ в категория „Декоратор“ на Валентина Григорова.

  Малко повече за Елица

Елица Божинова е горд притежател на множество кулинарни награди и грамоти. Те са от национални, така и от международни състезания. Професионалният й път е осеян с множество върхове. На кулинарната сцена е отдавна и може да се похвали с над 30 години опит в сферата на захарното изкуство. Част е от сладкарския екип на хотел „Хилтън“. Ръководила екипа на сладкарници „Лъки“. От 2007 година  е част от кулинарния отбор на България по кулинария. На тазгодишните международни хранителни изложения я заварихме и да журира на небезизвестното състезание „Национална кулинарна купа на България“. Дори притежава собствен бизнес за шоколадови изделия в центъра на София „Dark and milk“.

готвачи на международните хранителни изложения
Снимка: Мария Озтюрк

.

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: