HomeКРАСОТАГрижа за кожата вместо грим. Дали си заслужава?

Грижа за кожата вместо грим. Дали си заслужава?

момиче с перфектна кожа

Грижа за кожата вместо грим. Дали си заслужава?

Разберете защо все повече жени избират правилната рутина за кожата, вместо грим.

През последните години се наблюдава забележителна промяна в индустрията за красота. Определено можем да кажем, че грижата за кожата заема централно място като тенденция в грима. Традиционният подход да се разчита единствено на грима за постигане на безупречен външен вид започна да отшумава. Затова и повече жени започнаха да осъзнават важността на здравата и сияйна кожа и да започнат да се стремят именно към това.

момиче с четки за грим
Снимка: Freepik

И дори не става въпрос за минимален грим от типа No makeup

Всяка 4та жена по света ежедневно наняса грим по лицето си, преди да излезе от тях. Преди работа, социално събитие или просто за да изхвърлим боклука – ние се гримираме. Да, гримът ни помага да освежим вида си и да се чувстваме по-уверени в кожата си, но колко време губим в гримиране всеки ден? Освен че понякога се налага по няколко пъти да освежаваме грима си, ако  продуктите, които използваме са некачествени – може да навреди на кожата.

Феноменът „стъклена кожа“

Стъклената кожа е може би едно от най-известните тенденции в последните няколко години. Самата практика произлиза от Южна Корея, като там естествената красота седи на пиедестал в обществото. Фокусът попада върху постигането на сияен, розов тен, който имитира гладките и отразяващи черти на лицето, също както стъклото. Постигането на стъклена кожа е приоритет не само на тамошните звезди и актриси, но и на обикновените жени, които единствено с козметнични продукти предимно от домашни съставки акцентират върху естествената си красота. Постигането на визията за стъклената кожа включва различни продукти, като тези, над които трябва да наблегнем са за: двойно почистване, хидратация и използване на леки формули с ественени съставки.. 

крем за лице на жена
Снимка: Freepik

Най често на пазара се търсят продуктите с високо съдържание на витамин С 

Съставки като хиалуронова киселина, витамин С и антиоксиданти вече са често срещани във формулите за козметика. 

Тези компоненти предлагат хидратация, озаряващи ефекти и защита срещу стресовите фактори на околната среда, като ефективно превръщат грижата за кожата в свещен ритуал. Тази промяна представлява отклонение от употребата на тежки, запушващи порите продукти към по-леки, дишащи формули, които насърчават здравето на кожата.

Грижа за кожата вместо грим? Заслужава ли си? 

Макар и строго индивидуално, грижата за кожата е неизменна част от сутрешната и вечерната ни рутина. Все повече жени от цял свят предпочитат да инвестират средствата си в козметика, която е натурална и щадяща кожата. Освен че спестява време и усилия в ежедневно гримиране, е и трайното решение за чиста и красива кожа. Препоръчваме ви да се насочите преди всичко към продуктите с естествен произход и винаги да проследявате състава на продукта, в случай че се съмнявате дали и самата марка не тества продуктите си върху животни.


MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: