HomeСЪБИТИЯКоледните базари в София, които да посетите

Коледните базари в София, които да посетите

базар

Коледните базари в София, които да посетите

Този декември в София е пълно с интересни събития! Коледните базари са на преден план, предлагайки разнообразни възможности за забавление и пазаруване.

Традиционният Немски коледен базар, разположен до Народния театър „Иван Вазов“, е отворен от 17 ноември до 22 декември. Посетителите могат да се насладят на вкусни ястия, греяно вино и традиционни баварски братвурст. За децата има разнообразни занимания и срещи с Дядо Коледа.

Sofia Christmas Fest пред НДК предлага уникален коледен базар на изкуствата. От 1 до 17 декември на алеята пред „Кино Кабана“ посетителите могат да намерят авторски подаръци, бижута, дрехи, декорации и други уникални предмети. Освен това, тук се предлагат ароматни вина, сладкиши от Габрово и различни фермерски продукти. Една от най-привличащите атракции е холандския гранд карусел от 1840 г., претърпял 4 реставрации и гостувал на най-известните Коледни базари в Европа.

Sofia Christmas Fest
Sofia Christmas Fest

Коледният парк на площад „Славейков“ през декември предлага разнообразие от забавления, включително открита музикална сцена, food&drink зона, коледна гора и маркет с творчески продукти и фермерски стоки.

базари
Снимка: Станислав Димитров

Площад „Св. Александър Невски“ е новата локация за коледната елха в София. През декември, около храмовете „Света София“ и „Св. Александър Невски“, площадът ще се превърне в център на коледните концерти, украса и различни забавления. „Светлината в теб“ и коледен базар ще допълнят атмосферата с празнични светлини, голямо коледно дърво и различни предложения за храни, напитки и творчески продукти.

Площад "Св. Александър Невски"
Снимка: bulphoto

Ако искате да съчетаете Коледа с магията на Ню Йорк, посетете Киноцентър Бояна от 14 до 30 декември. Тук ще намерите ледена пързалка, блъскащи се колички, карусели и работилници за коледни картички и играчки. Освен това, ще има възможност за вкусни храни и напитки, както и участие в различни забавления с участието на актьори и фигуристи.

базари
Снимка: B2Y Creative

MADAMSKO NEWSLETTER. Абонирай се >>>

* indicates required
Share With: